avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... despre liberare conditionata sau revocarea ei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

despre liberare conditionata sau revocarea ei

Buna.Am o intrebare daca este posibil.Exista vreo Lege care sa admita cerere de liberare conditionata sau revocarea pedepsei care o executa in regim de detentie la 3 ani si 2 luni. Contopit la 2 infractiuni comise in perioada - 2008 ambele si pana in perioada 2009,care sa judecat aceste cauze pana in prezent respectiv 2012 mai. Insa referitor la sistemul penetenciar adevarat este ca acesta este o institutie care reeduca infractorul pentru a nu mai face alte infractiuni si altele privind reeducarea in sistem penetenciar.Insa situatia care eu ma refer este ca,condamnatul nu a mai facut nici un fel de infractiune din perioada 2009 si pana in prezent (adica inainte de a fi incarcerat in penetenciar 23.mai 2012) si nu figureaza cu alte atecedente penale din perioada 2009 / 2012.De aceea intreb daca este vreo modalitate si Legea permite de a se face o cerere de eliberare conditionata sau revocarea ei,De inteles este ca in sistem penetenciar nu consider o indreptate a condamnatului intr-cat el are sansa sa invete mult mai rau fata de ce avea sansa sa invete in libertate.(e parerea mea) Cer scuze pt.eventualele greseli si astept un raspuns de la Dvs.Cu multumiri..Gabriel.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:26, 1 August 2012
Va putea cere liberarea conditionata numai dupa ce executa 2/3 din pedeapsa (daca munceste poate iesi putin mai devreme). Multi condamnati ar putea sa se reeduce in afara penitenciarului, dar si mai multi trebuie sa ramana in penitenciar, altfel toti ar cere sa ramana in libertatea.
Nu se poate cere revocarea, tot ce poate face este sa aiba o conduita buna si sa munceasca pt a iesi mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu daca sunt sanse intr intr tatal meu a fost condamnat la 1an si 10luni deoarece a avut firma cu multi ani in urma a iesit multi bani lipsa...atunci iau dat 2 ani si 10 luni.atunci a ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am la recurs la o contopire de pedespse? mely_mely16 mely_mely16 buna as dori sa aflu ce sanse ar if in recurs ca contopirea de pedepse sa se admita mentionez ca sunt 2 fapte un furt in 2007 in primavara si o talharie ... (vezi toată discuția)