avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bordura balconului cazuta pe o masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bordura balconului cazuta pe o masina

Buna ziua, as dori si eu niste lamuriri. Din balcon s-a desprins o bucata de bordura iar aceasta a cazut pe o masina. As dori sa stiu in cazul de fata cine raspunde? Eu ca proprietar al apartamentului sau administratia blocului? In cazul de fata, asigurarea apartamentului este valabila? Va Multumesc! P.S. Masina era parcata la 40 cm de bloc, exact sub balcon, intr-un loc interzis.
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 00:27, 2 August 2012
E intrare intre blocuri, asa ca nu e trotuar nu e nimic in partea respectiva a blocului. Este o straduta cu doua benzi, cate una pe sens.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
boby89, utilizator
Concret ce intelegeti "prin loc interzis"?
Partea exterioara a imobilului reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiilor de proprietari
Spatiul din jurul imobilelor poate fi proprietate privata sau poate constitui domeniu public
Daca spatiul unde s-a produs evenimentul nu este special amenjat drept spatiu de parcare,dvs ca si proprietar nu sunteti responsabil
In varianta in care spatiul unde s-a produs evenimentul nu este spatiu de parcare autoturisme,chiar daca proprietarul autoturismului promoveaza actiune in instanta,nu va beneficia de solutie favorabila
Atata timp cat proprietarul este fiu de procuror....si la cum merg lucrurile in Romania....slabe sanse sa nu aibe castig de cauza.
ynocentta a scris:

Concret ce intelegeti "prin loc interzis"?
Partea exterioara a imobilului reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiilor de proprietari

Vorbim despre balcon.In calculul suprafetei totale a apartamentului este inclus si acesta.Nu reprezinta parte comuna.
Pot sa va dau dreptate daca prezentati reglementarea legala.Unde scrie ceea ce afirmati?
Vreau sa le cer vecinilor bani sa imi repar balconul!

Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
floare _de_ colt, utilizator
floare _de_ colt a scris:

ynocentta a scris:
In calculul suprafetei totale a apartamentului este inclus si acesta.

Daca parcurgeti cu atentie raspunsul meu,constatati ca nu am facut referiri asupra suprafetei totale a apartamentului,ci am precizat strict

Partea exterioara a imobilului reprezinta parte comuna

Suprafata exterioara a imobilelor respectiv peretii exteriori ai apartamentelor si a balcoanelor constituie,conform dispozitii L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 parte comuna a condominiului ,a carei destinatie sau aspect nu poate modificata fara acordul asociatiei de proprietari
In sustinerea si probarea afirmatiilor ,reamintesc numai situatiile de termoizolare individuala ,
cu aspect si culoare diferita, care au fost si in continuare sunt sanctionate de catre autoritatile in drept
Vreau sa le cer vecinilor bani sa imi repar balconul!

Pentru partea interioara a balconului ,responsabilitatea de intretinere si reparatie in calitatea de proprietar va revine in exclusivitate,cu respectarea normelor in domeniu
Pentru suprafata exterioara a balconului aveti dreptul legal sa sesizati presedintele de asociatie de existenta de deficiente care nu asigura buna functionare a partilor comune de constructie condominiu,iar presedintele de asociatie de proprietari detine autoritatea si copmpetenta sa dispuna acte/masuri ,in interesul general al proprietarilor pentru buna functionare parti comune constructii si instalatii din condominiu.
Parcurgeti dispozitiile L nr 230/2007 si va veti convinge

Alte discuții în legătură

Partea comunca la bloc stefaniaduta stefaniaduta In cazul in care o bucata din bloc, mai exact din balconul unei persoane, se desprinde si cauzeaza o paguba unei masini parcate regulamentar, platitor este ... (vezi toată discuția)
Despagubire avarie autoturism nety2014 nety2014 De pe fatada unui balcon a cazut tencuiala si a spart luneta unui autoturism parcat la 1 m de imobil (distanta de 1 m este betonata pe aici circuland des si ... (vezi toată discuția)
Risc cădere fațadă bloc: a cui e obligația de remediere? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: In cadrul asociatiei de proprietari din care fac parte este un bloc de locuinte, (construit in ... (vezi toată discuția)