avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu legal neacordat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu legal neacordat

Buna seara,ma numesc roxana,sunt lucrator comercial in cadrul unui srl unde se umbla doar cu amenintari sub presiunea carora trebuie sa ne dam demisia!la inceputul anului s-a facut planificarea de concediu pt anul in curs,eu urmandd sa beneficiez de zilelel de concediu cuvenite in iulie 10 zile,in august 9 zile si mentionez ca nu mi s-a acordat aceste zile in iulie pe diferite motive si in august la fel!am cerut explicatii pt acest drep de care beneficiaza fiecare angajat dar degeaba!intrebarea mea este ce se poate face pt a-mi primi dreptul.mentionez ca tuturor colegelor mele li s-a dat concediul conform planificarii de la inceputul anului!

Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 14:54, 2 August 2012
Art.144 (2) C.mun.: Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

In speta, puteti sesiza ITM-ul in legatura cu refuzul angajatorului de a va acorda CO conform programarii sau puteti promova o actiune in instanta ...

De asemenea, angajatorul are posibilitatea de a rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. Î
In plus, durata minima a concediului de odihna este conform art. 145(1) din Codul Muncii, republicat, de 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programarea zilelor de concediu pe intreg anul 2016, in avans tibi12 tibi12 Angajatorul meu cere tuturor angajatilor sa completeze programari exacte. Extrag mai jos o parte din informarea trimisa de angajator catre ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna costas2828 costas2828 Se poate stabili prin ROF si cel de ordine interioara perioada de concediu de odihna? Perioada de concediu de odihna se poate limita? Ex: Lucrez in ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna impus andreiafarcas andreiafarcas Buna seara! Este legal ca angajatorul sa ma oblige sa efectuez concediul de odihna pana cel mai tarziu 28 februarie anul urmator? Mentionez ca m-am angajat in ... (vezi toată discuția)