avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale inregistrare auto la impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

inregistrare auto la impozit

Buna ziua! Doresc sa cumpar o masina cu motor de 2500 cmc la care mi se da fiscal,nu vreau sa o bag la mine la impozit din cauza impozitului prea mare.Daca doresc sa vand masina dupa 6luni-1 an pot primii fiscal de la proprietarul din carte?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:39, 4 August 2012
Procedura legala va obliga sa finalizati formalitatile de achizitie in termen de 30 de zile de la achizitia auto
Greu de crezut ca vanzatorul va accepta sa vanda auto fara radiere,astfel incat sa se afle in situatia a suporta sanctiunile eventual aplicate dvs
Aveti varianta negocierii de antecontract de vanzare-cumparare
Vanzatorul radiaza masina de la el de la impozit in baza CV pe care il incheiem,dupa care imi da fiscal .Ce inseamna varianta negocierii de antecontract de vanzare-cumparare?Daca incheiem alt cv peste 6 luni sa zic ,cum sta treaba?
Daca incheiati Contract de Vanzare-Cumparare acum si vanzatorul declara scoaterea din evidentele fiscale a masinii, nu mai poate incheia alt contract de vanzare cumparare a aceleiasi masini caci nu mai este proprietar, proprietar sunteti dvs si trebuie sa o declarati .

In cazul in care incheiati Contactul de Vanzare-Cumparare peste 6 luni sau peste un an pana atunci este proprietar cel care urmeaza sa va vanda masina si el datoreaza impozit auto.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
carmen01011958, moderator
CE SE INTAMPLA DACA EU NU O INREG LA IMPOZIT LA MINE SI DORESC SA O VAND?
In primul rand in momentul cand vanzatorul o radiaza dupa rolul sau fiscal, in baza contractului de vanz-cumparare, obligatia celor de la impozite si taxe este sa instiinteze compartimentul de specialitate impozite si taxe, unde domiciliaza cumparatorul, adica dvs. Chiar daca primiti certificat fiscal de la vanzator, nu inscrieti masina dvs, iar dupa 6luni o vindeti, facand actele tot cu vechiul proprietar cum ati zis, in acel moment certificatul fiscal va contine data radierii(facuta in baza ctr. vanz-cump cu dvs), iar noul ctr facut dupa 6 luni(cand vreti sa o revindeti) va avea o data ulterioara celei din certificatul fiscal. Imediat se va veda ca cineva se sustrage impozitului de plata, politia asta urmareste, data certificatului fiscal si radierea dupa rol. Cineva trebuie sa plateasca impozitul. :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare autoturism raulTM raulTM Buna ziua si LA MULTI ANI! Acum 3 luni am cumparat o masina cu contract de vanzare-cumparare si m-am inteles cu fostul proprietar sa ramana masina pe el,sa ... (vezi toată discuția)
Auto Corina Maria Corina Maria Daca am cumparat o masina, dar proprietarul a cumparat-o la randul lui de la un altul, si nu a inscris-o la primarie, pot face actele cu prima persoana? ... (vezi toată discuția)