avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CM cu drepturi de autor si carte de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CM cu drepturi de autor si carte de munca

Buna ziua. Sunt detinatoarea unui contract permanent de munca si a unui contract de drepturi de autor. Pentru Contractul permanent de munca mi se retine contributia pentru Sanatate iar pe celd e drepturi de autor nu. Sunt in concediu prenatal si am fost instiintata de catre angajator ca voi primi 85% din BRUTUL de pe contractul permanent de munca, contractul de drepturi de autor nefiind luat in calcul pentru ca nu se opreste contributia pentru sanatate. Este corect?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:41, 3 August 2012
Si eu am contract de munca si contract de dreptruri de autor. Concediul medical (atunci cand este cazul) imi este platit la salariul din contractul de munca (cu aplicarea procentului respectiv conform codului) si nu si la contractul de drepturi de autor.
Bebe_tina a scris:

Buna ziua. Sunt detinatoarea unui contract permanent de munca si a unui contract de drepturi de autor. . Sunt in concediu prenatal si am fost instiintata de catre angajator ca voi primi 85% din BRUTUL de pe contractul permanent de munca, contractul de drepturi de autor nefiind luat in calcul pentru ca nu se opreste contributia pentru sanatate. Este corect?

Este corect,numai ca nu este vorba despre contributia la sanatate,ci despre contributia la concedii si indemnizatii de boala.(cei 0,85%).
Daca obtineti venit din salarii si aveti si contract drepturi de autor,contributia la sanatate se plateste doar pt. venitul din salarii.
Daca obtineati venit doar din drepturi de autor,atunci plateati contributia la sanatate obligatoriu,dar contributia pt. concedii si indemnizatii de boala era facultativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale ContSters23466 ContSters23466 Sunt incadrata cu norma intreaga si contract pe durata nedeterminata cu salar de baza la institutie de stat unde mi se opreste lunar darile (CAS, CASS, somaj, ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal&postmanal bebitza25 bebitza25 Buna ziua, Am o rugaminte,daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal si daca reprezinta tot 126 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate pt pfi RamonaMV RamonaMV Buna-ziua! Sunt PFI (persoana fizica independenta) - Medic Independent din iunie 2014, inainte am fost salariata. Lucrez 8 ore pe zi la o clinica si am un ... (vezi toată discuția)