Am cateva intrebari despre modul in care se judeca procesele.
1) Daca judecatorul scrie in sentinta ca sentinta s-a dat tinand cont si de conduita acuzatului care nu s-a prezentat la termene, si acest lucru fiind neadevarat (acuzatul prezentandu-se la toate termenele), este un lucru care se trece cu vederea sau se poate face o plangere impotriva judecatorului ?! Daca da, unde si cum ? Dupa maxim cat timp ?
2) Daca acuzatul Ion zice ca "Da recunosc ca l-am agresat pe X-ulescu dar consider ca m-am aparat deoarece acesta m-a lovit inainte" iar judecatorul scrie in sentinta ca "Ion recunoaste ca l-a lovit pe X-ulescu dar spune ca a fost impins de x-ulescu inainte", este ceva ce se trece cu vederea sau se poate face o plangere impotriva judecatorului ?
3) Inregistrariile video din camera de judecata... cat timp se tin si in ce conditii se pot obtine, si de catre cine? In cazul in care de exemplu sunt diferente intre cele declarate in sala si ce s-a notat, sau cand ajuta pentru a dovedi alte lucruri.
4) Aceasta sentinta (cu lucruri neadevarate si declaratii deformate) este citita de judecatorul care ar trebui sa judece recursul cand se face apel ?
Cele mentionate de dvs se pot critica in scris prin motivele de apel/recurs dupa caz. Se va mentiona atat gresita retinere a situatiei de fapt si - in consecinta - gresita aplicare a legii (a se vedea mentiunea ca nu a fost prezent, cd realitatea a fost cu totul alta).
Va puteti proba cele afirmatre cu insemnarile grefierului din caietul de sedinta sau cu audierea inregistrarilor audio din sala de sedinte (nu se inregistreaza video, ci doar audio).
A fost deja cazul la curtea de apel (respins ca nefondat) dar in acel moment inca nu stiam de aceste detalii din sentinta, nu am primit sentinta acasa si abia acum am citit aceste detalii de mai sus.
Recursul a fost deci facut pe alte motive (pentru faptul ca nu am putut audia 2 martorii dar s-a tinut cont de declaratiile lor date la politie).
Alte solutii mai sunt? Judecatorul nu raspunde in nici un fel pentru astfel de ... aberatii si minciuni ?
Consider a judecatorul a facut asta intentionat pentru a inclina balanta in favoarea celailalte parti si pentru a-si motiva sentinta.
Eu va cred si va dau dreptate sa fiti suparat insa nu are sens sa va consumati energia in mod inutil.
Apararile se fac in cursul procesului si nu dupa aceea.
Este adevarat ca instanta poate inclina balanta in favoarea uneia din parti.
Isi pregatesc hotararea in sensul in care le este mai usor lor.
Si eu mai am de furca cateodata cu probleme de genul celor relatate de dvs., dar iau atitudine imediat.
Problema dvs. este ca fara avocat nu aveati cum sa luati atitudine.
Avocatii se ocupa de aceste aspecte.
Eu adesea sunt foarte stresant pentru grefier si judecatori daca am senzatia ca instanta vrea sa incline balanta in favoarea parchetului...si e cam logic ca nu prea tin cu inculpatii...ci cu acuzarea desi nu este deloc corect asa...
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu incerc sa ma apar, sentinta este finala, dar cred ca trebuie sa fie o metoda de a fi trasi la raspundere daca nu au procedat corect, unde se poate face plangere impotriva judecatorului? Consiliul suprem al magistraturii ? Unde anume pot sa depun o plangere?
Si daca nu o sa se ia masuri, vreau sa stiu ca am facut ce se putea si ce ar fi fost normal in astfel de cazuri, poate o sa fie mai atenti in cazurile urmatoare. Nu ma deranjeaza atat de mult pedeapsa data cat faptul ca le este permis sa faca aceste abuzuri (le consider abuzuri).