avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu anual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu anual

buna ziua,

Planificarea concediilor s-a facut in luna Iunie 2012 pentru anul in curs. Cererea de concediu (pentru 10 zile consecutive) a fost inaintata pentru aprobare cu 3 saptamani inainte de prima zi de concediu dar nu a fost semnata. Cu 1 saptamana inatine de prima zi de concediu, sefu' a spus ca nu poate aproba cererea deoarece a aprobat concediul unei alte persoane si care se suprapune cu al meu pentru 3 zile. A spus ca poate aproba doar 7 zile consecutive pe considerentul ca:
- cealalta persoana nu a mai avut concediul in 2012
- eu am beneficiat de 5 zile in perioada Ianuarie - Iunie 2012.

Din cunostintele mele, orice salariat are dreptul sa beneficieze de 10 zile consecutive de concediu anual. In cazul meu, daca luam situatia actuala de 5 zile luate + 7 zile in luna August inseamna ca in 2012 eu nu pot beneficia de 10 zile consecutive: 21 zile anual - 5 - 7= 9 zile de luat in perioada Sept - Dec'12.
Este incalcata legea in acest caz? Ce pot face?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: silviu1975 , utilizator 12:16, 9 August 2012
Programarea concediului de odihna se face, conform art. 148(1) din Codul Muncii, republicat, pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
Daca se respecta aceasta regelementare, seful dvs. ar fi trebuit ca in acel moment sa sesizeze ca se suprapun concediile de odihna ale salariatilor (care desfasoara aceeasi activitate, au aceeleasi responsabilitati) si ar fi corectat acest lucru atunci, nu acum.
Multumesc de raspuns. dar intrebarea era: este incalcata legea?
pai am putea spune ca s-a incalcat Codul Muncii, republicat, referitor la faptul ca nu s-a facut programarea CO conform art. 148(1) din cod, dar culmea este ca pentru aceasta nerespectare codul muncii nu stabileste in mod expres ca acest lucru constituie o contraventie.
multumesc frumos de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna DorinG DorinG Buna seara! Am si eu o intrebare legata de concediul de odihna. Am de luat 5 zile de concediu programate deja, 4 dintre ele sunt consecutive iar una separat. ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna valcris valcris Buna ziua. Pentru a fi in legalitate, cate zile de concediu de odihna efectuate consecutiv trebuie sa-si ia un angajat pe an ? Care este prevederea actuala ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Deyenera Deyenera Conform art. 148 din Codul muncii, angajatul are obligatia sa-si ia 10 zile consecutive din concediul anual de odihna? (vezi toată discuția)