Planificarea concediilor s-a facut in luna Iunie 2012 pentru anul in curs. Cererea de concediu (pentru 10 zile consecutive) a fost inaintata pentru aprobare cu 3 saptamani inainte de prima zi de concediu dar nu a fost semnata. Cu 1 saptamana inatine de prima zi de concediu, sefu' a spus ca nu poate aproba cererea deoarece a aprobat concediul unei alte persoane si care se suprapune cu al meu pentru 3 zile. A spus ca poate aproba doar 7 zile consecutive pe considerentul ca:
- cealalta persoana nu a mai avut concediul in 2012
- eu am beneficiat de 5 zile in perioada Ianuarie - Iunie 2012.
Din cunostintele mele, orice salariat are dreptul sa beneficieze de 10 zile consecutive de concediu anual. In cazul meu, daca luam situatia actuala de 5 zile luate + 7 zile in luna August inseamna ca in 2012 eu nu pot beneficia de 10 zile consecutive: 21 zile anual - 5 - 7= 9 zile de luat in perioada Sept - Dec'12.
Este incalcata legea in acest caz? Ce pot face?
Programarea concediului de odihna se face, conform art. 148(1) din Codul Muncii, republicat, pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
Daca se respecta aceasta regelementare, seful dvs. ar fi trebuit ca in acel moment sa sesizeze ca se suprapun concediile de odihna ale salariatilor (care desfasoara aceeasi activitate, au aceeleasi responsabilitati) si ar fi corectat acest lucru atunci, nu acum.
pai am putea spune ca s-a incalcat Codul Muncii, republicat, referitor la faptul ca nu s-a facut programarea CO conform art. 148(1) din cod, dar culmea este ca pentru aceasta nerespectare codul muncii nu stabileste in mod expres ca acest lucru constituie o contraventie.
Concediu de odihna
DorinG
Buna seara! Am si eu o intrebare legata de concediul
de odihna. Am de luat 5 zile de concediu programate
deja, 4 dintre ele sunt consecutive iar una separat. ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna
valcris
Buna ziua. Pentru a fi in legalitate, cate zile de concediu de odihna efectuate consecutiv trebuie sa-si ia un angajat pe an ? Care este prevederea actuala ... (vezi toată discuția)