Buna seara, am si eu o mica nelamurire la care respectuos va rog sa imi oferiti o solutie.
Sunt casatorita de aproape 7 ani cu un cetatean strain.Am cumparat impreuna un teren care a fost achizitionat pe numele meu intrucat cetatenii straini nu au dreptul de a detine teren in Ro( cel putin asa ni s-a spus ).Terenul a fost achizitionat cu banii sotului meu proveniti din vanzarea in timpul casatoriei a unui apartament pe care el il detinea dinainte de a ne casatori. Ulterior am construit o casa impreuna, casa care este tot pe numele meu. Acum sotul meu doreste sa trecem casa pe numele lui..Intrebarea mea este daca fac acest lucru, trec casa pe numele lui, imi pierd vreun drept , ma dezavantajeaza cu ceva? Sau este o simpla formalitate care nu ar avea un alt efect decat de a-i face ego-ul sa se simta bine?..Va multumesc anticipat!Cu stima,
Casa construita atata vreme cat erati casatorita cu sotul d-voastra, chiar daca sunteti numai d-voastra trecuta pe acte este si a sotului. Asa ca o detine 50/50%
Da intr-adevar asa este, si eu stiulucrul acesta, insa sotul meu insista sa trecem casa pe numele lui. Mi se pare oarecum ciudat, motiv pentru care doresc sa ma informez, sa stiu daca repet imi pierd vreu drept in cazul acesta. Mentionez ca sotul meu are dintr-o casatoria anterioara 2 copii, care nu au legatura cu noi, dar totusi ei exista..si poate in cazul acesta drepturile mele ar fi periclitate oarecum ma gandesc..
V-am explicat ca indiferent ca-l treceti sau nu casa este legal si a dansului si copii au intr-adevar dreptul la partea care li se cuvine, chiar daca nu veti dori sa figureze scriptic in acte, sunt diverse metode de a se demonstra anumite lucruri, sunt date inregistrate la starea civila, sunt autorizatiile de constructie, asa ca nu puteti scapa de asa ceva....
Nu este vorba de scapat de ceva sau de pus mana pe ceva mai mult. Sotul meu doreste ca eu sa nu mai figurez in acte si sa fie doar el proprietar. Oricum are o grmada de dovezi, inclusiv declartii de la mine ca aceasta casa este facuta din banii lui.Iar eu am intrebat daca fac lucrul acesta imi pierd vreun drept?In eventualitatea in care am vreo unul..
Cum pot trece casa pe numele lui, daca sunteti amabil sa imi spuneti unde trebuie sa merg si cu ce acte?Va multumesc mult de tot!