avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE SALARIAT IN TIMPUL UNUI LITIGIU PE ROL CU ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE SALARIAT IN TIMPUL UNUI LITIGIU PE ROL CU ANGAJATORUL ?

Daca un salariat a actionat in instanta angajatorul, acesta are dreptul legal sa il concedieze ? :stunned: O baza legala daca se poate va rog. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 19:18, 3 August 2012
Da. Si art din codul muncii ref la demnitate, sanatate si securitate in munca, si art din conventia pt apararea drepturilor omului de la Geneva ref la demnitate nu ? Hartuirea psihica la locul de munca nu e permisa....
La demnitate poti face referire si la articolul din Codul civil ..
Potrivit art. 72 din Codul civil, orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

În Constituţia României, demnitatea este consacrată ca valoare prin art. 1 alin. 3 în care se specifică următoarele: România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate. Este vorba, aşadar, de o formulare mult mai extinsă şi de un context mai larg faţă de Codul civil.

Conform art. 1 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, demnitatea umană este inviolabilă. Aceasta trebuie respectată și protejată.
Super....Multumesc @elis :kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere liliana_lungu liliana_lungu Pana pe 18 dec sunt in concediu fortat fara plata. Dupa care ma vor concedia fara motiv sa schimbe personalul. In cazul acesta ce drepturi am/ce pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca ryanna23_2007 ryanna23_2007 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema la locul de munca si as vrea sa cer si eu pareri. Lucrez la o companie mare, nou venita in Romania, care activeaza in ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris la locul de munca mariamunteanu mariamunteanu Pot primi un advertisment scris pe motiv ca vorbesc cu alti colegi alte subiecte decat cele de serviciu, ca vorbesc prea tare ? In regulamentul de ordine ... (vezi toată discuția)