avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale executare autoturism in leasing
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

executare autoturism in leasing

se poate executa silit un autoturism in leasing?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 22:48, 14 Ianuarie 2009
Intrebarea dvs. nu este foarte clara. Ati inteles sa intrebati, de fapt, daca dvs. creditor puteti executa silit un autoturism aflat in posesia unui utilizator care este totodata si debitorul dvs?, nu-i asa. Raspunsul este simplu. Nu
de executat , in principiu nu merge. dar ati putea incerca altceva. daca autoturismul este bun iar leasingul este pe final, cu acordul (constrans) al debitorului, puteti prelua leasingul si valorifica ulterior autoturismul. E o procedura mai dificila, cu ceva bataie de cap, dar cu oarecare sanse de recuperare a unei parti din creanta
Buna ziua,

nu puteti executa masina in leasing al unui debitor al dvs. Asta pentru ca maisna este inchiriata si are un alt proprietar.
daca va permite termenul de prescriptie (care este de 3 ani de la momentul vand va datoreaza debitorul banii 0 puteti astepta finalul leasingului, moment la care debitorul dvs. devine proprietar pe masina. La acel moment puteti executa masina.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care-i sarcina executorului??? MAGALINAPUS MAGALINAPUS Buna ziua, avem o factura emisa si neincasata in martie 2008 in valoare de 21000 lei. In septembrie am avut proces, s-a emis hotararea, la recomandarea ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu firma de leasing Nicu1989 Nicu1989 Buna ziua, Am o problema cu firma de leasing. Pe scurt, am achizitionat in 2014 un autoturism pe persoana juridica, cu fideiusor, in leasing, de la Credit ... (vezi toată discuția)
Copropietari pe autoturism (50%+50%), dar pe certificatul de înmatriculare apare numai unul dintre proprietari. se poate executa silit mașina pentru datoriile lui? Puiu Eugen Puiu Eugen Pe Certificatul de inmatriculare sunt trecut doar eu ca detinator al autoturismului. Intrebare: in acest context pot fi executat silit de catre un executor ... (vezi toată discuția)