Buna ziua,
Eu si vecina de la acelasi etaj de pe scara alaturata avem balcoanele comune, unul langa altul, despartite de o separatie care se afla la mine in balcon (de la rostul dintre scari 30cm in interiorul balconului meu).
Am discutat cu vecina si nu doreste sa-mi cedeze acei 30 cm care figureaza pe schita apartamentului meu. Mentionez ca nici eu nici vecina nu suntem primii proprietari ai apartamentelor.
Administratorul spune ca asa se fac separatiile, ca nu se fac separatii pe rostul dintre scari.
Va rog sa ma lamuriti:
1. daca exista o lege, ordonanta... care sa reglementeze amplasarea separatiilor din balcoane
2. daca m-as adresa justitiei as avea castig de cauza? (in schita apartamentului suprafata figureaza la mine)
Anterior demararii oricaror demersuri in justitie ,se impune sa analizati cartea tehnica a imobilului,unde sunt prevazute concret aceste delimitari
In situatia in care cartea tehnica a imobilului prevede delimitarea intre proprietati la limita actualmente existenta nu se justifica eventuala actiune in instanta
Multumesc pentru raspuns, scuze pentru intarziere!
Imi puteti spune cine detine aceasta carte tehnica a imobilului? Este vorba de administrator sau responsabilul de scara?
Legal, cartea tehnica a imobilului este detinuta de asociatia de proprietari-daca investitorul,sau constructorul au predat acest document la momentul receptionarii imobilului
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 aveti dreptul sa solicitati oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie sa va puna la dispozitie acest document
Daca nu exista la nivelul asociatieid e proprietari cartea tehnica ,copie a acesteia poate fi obtinuta de la constructor/investitot ,eventual de la proiectantul constructiei
Am solicitat cartea tehnica a imobilului domnului de la administratie dar ni s-a raspuns ca nu exista. Acesta ne-a informat ca detine doar schita blocului pe care tot incercam sa o vedem. Avem program de 2 ori pe saptamana pentru plata intretinerii si doar atunci putem discuta cu dumnealui. Ne-a amanat de 2 ori pe motiv ca " nu a cautat in arhiva". Mentionez ca nu am facut cerere scrisa am incercat sa obtinem verbal documentul. Asteptam sa vedem cum arata in schita blocului aceasta delimitare.
Modificare balcon
The-Borg
Am cumparat un apartament intr-un bloc cu doua scari. La primavara doresc sa renovez apartamentul si implicit sa schimb vechea tamplarie de cornier cu geam de ... (vezi toată discuția)