avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi-a venit o citatie de la politie sa ma prezint la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi-a venit o citatie de la politie sa ma prezint la sectie.

Ce inseamna art 198 C.P.P si Art. 176 alin 1,lit.e din C.C.P,si art. 171 alin.2 si 3 C.P.P? vreau raspunsuri detaliate va rog,sa le inteleg.multumesc. daca nu pot sa ma prezint luni ce se intampla? Sambata gasesc pe cineva acolo?
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
Admin, administrator
asta ce inseamna ca nu pot parasi tara? din cauza citatiei?
dercos....nici aici nu esti sincer ? daca doriti un raspuns....

"Data post: Luni, 23 Iulie 2012, 10:51
Forum Drept penal - probleme serioase cu dreptul Subiect Furt de la locul de munca (mergi la mesaj)

am furat de la firma unde lucrez niste bunuri in valoare de 10000 ron,inca nu sunt siguri cine a furat dar ne ancheteaza pe toti,la politie nu am fost chemati nici unu de la firma..
Asi dori sa stiu ce se poate intampla daca isi vor da seama ca eu am sustras lucrurile.
Asi putea face puscarie sau s-ar intampla altceva?"

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...



Adica AI FURAT.. si spui ca " nu stii nimic...de ce esti citat"

Eu zic sa te prezinti la POLITIE.

Daca pleci din tara sa stii ca nu va fi un impediment pt Politie sa te gaseasca. Te da in urmarire generala si internationala. In plus iti agravezi situatia...:rtfm:

Am urmarit cu atentie mesajele,si pot sa spun ca si eu am avut o asemenea intamplare si nu sunt de acord cu acest mod. Sa va povestesc:
Eram plecat din localitate,si intr-o zi mama cand se intoarce acasa,vede in bilet ( citatie ) in usa. Il citeste,apoi o suna pe sotia mea sa-i spuna ca ce am facut eu,ca mi-a venit citatia de la politie,ca sunt urmarit penal,art 198 C.P.,etc Sotia mea se speriase,si m-a intrebat,...eu nu stiam nimic despre asta,mi se spusese ca in citatie sunt chemat in calitate de PETITIONAR. Cum mama ma invinuia ca am facut prostii de penal,eu nu aveam pace. Citatia mama o primise vineri,iar in citaie scria ca sunt chemat sa ma prezint luni la ora 10,.....ca daca nu,mi se va aplica bla,bla,bla.
Va dati seama? Primisem citatia vineri cand eu eram in alt judet cu sotia si copiii,ca sa ma prezint luni la politie. Bun ! Am plecat singur acasa,si luni m-am dus la politie,cand de colo ma chemase ptr a lamuri ceva,deci nimic grav,iar eu tot ma framantam ce voi vorbi,de ce m-o fi chemat,etc
In situatia asta consider ca politia greseste grav. Cum? Nu poti sa trimiti citatie vineri si sa obligi sa vina luni la politie. Termenul e scurt. Mie mi-a stricat planul,m-a pus pe drumuri degeaba. Daca mama nu gasea acea citatie,sau daca nu eram informat de cineva cand eu eram plecat,ce mi s-ar intampla daca nu ma prezentam? Sau sa zicem ca @dercos ar fii plecat cu 1-2 zile inainte de a primi citatia,plecase deja in Grecia,cum ar afla ca trebuia sa fie prezent la politie?
Consider ca trebuie sa modificam legea aceasta. Nu poti informa un om azi ca maine sa se prezinte la politie. Ar trebui un termen mai lung,sa i se aduca la cunostiinta sa se prezinte in o saptamana sau maxim 15 zile.
Ganditi-va ca daca vineri mama mea a primit acea citatie,si nu era mentionat sa ma prezint luni la politie,ci mai bine intr-o saptamana,atunci cu siguranta ca mama se ducea ea luni la politie sa vada despre ce e vorba,si sa informeze politia ca nu a venit ea ptr ca eu nu eram in localitate,dar dupa ce voi reveni,ma voi prezenta in 1-2 sapt. Si asa mama mi-ar fii spus de ce eram chemat la politie,si nu ma mai ingrijoram.
Asta este,stres,nervi,drumuri,bani cheltuiti ptr o urgenta de citatie care o primeste cineva vineri si trebuie sa se prezinte luni obligatoriu.

Schimbam legea sau NU?
Draga Tarzan

Nu este vorba aici daca tu ai facut ceva sau nu. Ideea e ca esti obligat sa te prezinti la solicitarea organelor de cercetare penala, fie ca esti vinovat de ceva sau nu, fie ca esti invinuit sau inculpat, fie ca esti chemat in calitate de martor, intrucat ESTE DEFAPT VORBA DE URGENTA SOLUTIONARII ACELUI DOSAR PENAL. Tu nu ai de unde sa stii despre ce e vorba in acel dosar penal. Sunt infractiuni in care este nevoie sa "te misti repede" altfel risti sa prinzi infractorul nu....Asta in cazul in care esti chemat ca martor chiar daca tie poate nu ti se pare important, cauza din dosar poate fi foarte importanta si urgenta.
Daca nu te poti prezenta, important si obligatoriu este SA ANUNTI POLITIA, IN SPETA PE CEL CARE SE OCUPA DE SOLUTIONAREA DOSARULUI.
Daca nu te prezinti fara sa anunti, AMENDA PENALA. Daca nu achiti amenda penala, inchisoare....
@krissia


De acord cu tine,ca trebuie sa fiu prezent la politie,insa nici chiar asa peste noapte. Daca as fii facut ceva,si m-ar gasi vinovat sau bla,bla,bla,atunci normal ca ar venii sa ma ia de acasa in ziua aceea,nu sa ma instiinteze prin o citatie.
Prin o citatie as considera ca ar trebui sa imi lase timp,adica sa ma instiinteze mai din timp cu o saptamana. Asa as putea sa ma prezint mai devreme sa le spun motivul ca nu pot in ziua mentionata de ei,si ca vreau sa ori sa schimbe data,ori sa fiu anchetat in ziua in care am fost sa-i informez.
In cazul lui @dercos ar fi putut sa mearga la politie si in seara asta,sa vorbeasca cu omul de serviciu ( sunt incredintat ca la politie exista un om de serviciu) asa ca m-as duce cu biletul de plecare in Grecia,sa-i arat politistului ca din motive....nu pot fi prezent luni si dau si o declaratie in care specific ca ma voi prezenta imediat dupa ce voi venii din vacanta din Grecia. Asa cred ca e corect.
Ca sa dau un exemplu ar suna asa:
Locuiesti in Constanta,si duminica seara spre luni trebuie sa te prezinti la o nunta de-a sorei,fratelui tau care sta tocmai la Baia-Mare. Citatia o primesti vineri,in care esti informata sa te prezinti luni la ora 10 la politia din Constanta. Acum ce vei face? Abandonezi nunta,care este odata in viata nunta fratelui sau sorei tale sau stai acasa in Constanta ca sa te prezinti luni la politie? Vezi sa nu zici ca te duci la nunta la Baia-Mare si vei fii si la politie luni,ptr ca nunta abia se termina spre luni dimineata,si nu ai cum sa ajungi din Baia -Mare la Constanta pana la ora 10. Poate daca iei avionul particular.
Sunt cazuri care consider ca se pot rezolva,nu asa pur si simplu cu amenintari cu amenda in caz de neprezentare.
Ca sa fim seriosi,sa zicem ca citatia ar fii pusa la usa,si cineva din bloc o ia ,o citeste si nu o mai pune acolo,ci o rupe. Eu nu as fii stiut de chestia asta. Ce crezi ca s-ar intampla?
Primesc o amenda de neprezentare,iar eu spun ca nu am fost instintat. Are dovada politia ca am avut acea citatie? Mi-a dat-o personal in mana?

Aici inchei,si sper sa intelegeti.

Alte discuții în legătură

Art.198 c.pr.pen Ana20o9 Ana20o9 Salut!Am si eu o problema voi incepe spunund ca este vorba de prietenul meu care lucreaza ca bodyguard la o firma din Bucuresti.S-a intamplat in urma cu mai ... (vezi toată discuția)
Citatie tribunal mita333 mita333 Buna seara,vin si eu cu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.Sotia mea a lucrat intr-un hypermarket acum 2 ani pana a intrat in concediu maternal.In urma cu ... (vezi toată discuția)
Art.198cpp cata75 cata75 am un srl din2007 si am primit o citatie de la politie\" in calitate de faptuitor.ce poate insemna asta.daca poate sa-mi zica si mie cineva.va multumesc ... (vezi toată discuția)