avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi-a venit o citatie de la politie sa ma prezint la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi-a venit o citatie de la politie sa ma prezint la sectie.

Ce inseamna art 198 C.P.P si Art. 176 alin 1,lit.e din C.C.P,si art. 171 alin.2 si 3 C.P.P? vreau raspunsuri detaliate va rog,sa le inteleg.multumesc. daca nu pot sa ma prezint luni ce se intampla? Sambata gasesc pe cineva acolo?
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
Admin, administrator
Tarzan

Am inteles perfect. De regula citatia este adusa tot de politie, la usa, si se preda personal persoanei in cauza.
deci pot pleca in concediu daca ma duc azi la politie?
sau nu o sa ma lase sa mai trec la vama?
Va aduc la cunostinta si eu o "speta" :
am castigat un proces cu angajatorul si acesta , la solicitarea mea, a refuzat sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca in termen de15 zile de la solicitare, ceea ce constituie infractiune. Am facut demersurile necesare pentru a se incepe cercetarile prealabile urmarii penale.Pot sa va spun ca faptuitorul nu se prezenta la audieri la politie si politia tergiversa motivandu-mi ca nu pot trimite dosarul la procuratura fara declaratia faptuitorului si ca n-au ce sa-i faca daca nu se prezinta.Abia dupa interventia mea "in forta si motivata", o actiune demarata in ianuarie reuseste sa fie completata cu declaratia faptuitorului in august, si in octombrie sa inceapa urmarirea penala a acestuia care nu s-a incheiat inca desi speta este de o siplitate "probabil dezarmanta" . i
In curand se implinesc 20 de luni de la demararea ei.
Eu cred ca nu-i nimic grav daca nu va puteti prezenta la primul termen, se vor fixa si altele, (daca asa ceva, nu cumva, este valabil doar pentru angajatorii din "TOP 300".)
dercos a scris:

sau explicatimi cum aflu daca sunt urmarit/ta penal?
Dar nu stiu daca sunt urmarit/ta penal?


E posibil sa va cheme sa va audieze sa va puna sub invinuire si sa se dispuna o masura preventiva, spre exemplu, obligatia de a nu parasi localitatea sau tara.
Din cate ziceti nu rezulta ca ati avea o interdictie de a parasi tara sau localitatea.
Cel mai bine ar fi sa mergeti insotit de avocat sau sa mearga avocatul singur si sa se informeze cumva si sa anunte ca vreti sa plecati.
Daca se procedeaza asa se poate insa ca dupa audiere sa nu mai puteti parasi localitatea.

Alte discuții în legătură

Citatie tribunal mita333 mita333 Buna seara,vin si eu cu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.Sotia mea a lucrat intr-un hypermarket acum 2 ani pana a intrat in concediu maternal.In urma cu ... (vezi toată discuția)
Art.198 c.pr.pen Ana20o9 Ana20o9 Salut!Am si eu o problema voi incepe spunund ca este vorba de prietenul meu care lucreaza ca bodyguard la o firma din Bucuresti.S-a intamplat in urma cu mai ... (vezi toată discuția)
Martor in cauza privind tfu-sanctiuni prevazute de articolul 198c.pr.pen mirabeau mirabeau in urma cu o luna am primit o citatie de la politie ca trebuie sa ma prezint pe data de 18 iulie 2010 la ei in calitate de martor in cauza privind TFU..nefiind ... (vezi toată discuția)