avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Semnare act v-c .Ajutooor!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Semnare act v-c .Ajutooor!!!!

Am o situatie delicata.
Intentionez sa cumpar un imobil. Proprietara imobilului pare destul de "ciudata"", in sensul ca pare a nu fi intreaga la minte. Are 52 ani.
Am facut precontract de v-c printr-o agentie imobiliara. I-am dat un avans proprietarei(200Euro).

Nu e casatorita. Nu stiu daca are copii. Pe actul casei ea este proprietara, si se mentioneaza ca nu este casatorita. Ea este proprietara din 1988. Actul este incheiat la un notar de stat.

Intrebare: Daca ea nu are discernamant, poate cineva sa atace actul de v-c care intentionez eu sa-l semnez.
Ce trebuie sa fac pt a fi sigura ca acel act nu se poate anula? Sa-i solicit sa-mi aduca certif medico-legal, (sau ce altfel de certificat) in care sa scrie ca e in deplinatatea facultatilor mintale?

Va rog mult, astept sa-mi raspundeti.

Va multumesc din suflet.

Cel mai recent răspuns: danuza_dodo , utilizator 18:21, 3 August 2012
in principiu, se poate ataca actul de vanzare-cumparare pt lipsa de discernamant. Normal ca v-ar ajuta un act de la un doctor psihiatru, acum nu stiu daca va fi de acord ea sa se examineze
Medicul psihiatru trebuie sa fie de la institutul medico-legal?
Da, daca adeverinta tb sa fie de la medicina legala, pentru siguranta dvs.
asa puteti scoate de la orice psihiatru dar nu e de ajuns in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzări imobiliare după vârsta de 75 ani Maya 28 Maya 28 Proprietarul, în vârstă de 92ani, poate vinde terenul fără acordul urmașilor? (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare cu un bătrân 69 ani LoreTr LoreTr Buna ziua! Prezint următoarea situație ipotetică : la achiziția unui imobil de la un bătrân de 69 de ani ([b]reprezentat legal prin procura de fiica ... (vezi toată discuția)
Contestare-anulare vanzare teren şi casa la 83 ani Cici_b Cici_b Tatal meu a decedat saptamana trecuta; din acte am aflat ca a vandut in urma cu 2 ani (cand avea varsya de 83 ani) o proprietate tamasa de la parintii lui. In ... (vezi toată discuția)