avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare-cumpărare cu un bătrân 69 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare-cumpărare cu un bătrân 69 ani

Buna ziua! Prezint următoarea situație ipotetică : la achiziția unui imobil de la un bătrân de 69 de ani (reprezentat legal prin procura de fiica Acestuia care este și unic Moștenitor ) făcută in lipsa prezentei la dosar a unui certificat Medico-legal cum ca Bătrânul ar fi in deplinătatea facultăților mintale iar după decesul bătrânului este atacat acel contract in justiție de moștenitorii acestuia, ce se întâmpla? Este atacabil contractul? Dacă da ... și se da câștig de cauza moștenitorilor ... ce se întâmpla cu banii dati ai cumpărătorului? Adică ... in deplinătate mentală sau nu, cumpărătorul a dat niște bani pe acel imobil.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
LoreTr, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:50, 4 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La 69 de ani vi se pare bătrân?! Vi se pare ca ar avea nevoie de certificat medico legal?
De principiu orice act poate fi "atacat" in termen de 3 ani. Ce se întâmplă cu banii dati, depinde de motivul invocat și de șanse.
Stimata doamna,

Daca respectivul cumparator a avut discernamant , atunci actul a fost valabil incheiat, nu poate fi desfiintat.

Varsta sa nu este una foarte inaintata, probabil ca a avut in vedere efectele contractului perfectat, clauzele contractuale.

Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mie personal nu îmi pare bătrân dar notarul cere acest document! Eu nici nu auzisem de așa ceva pana acum!
In maxim 3 ani se poate ataca? Mulțumesc!
3 ani este termenul general de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare imobil cu un batran katalanu katalanu Salutare, Am gasit un apartament de vanzare al carui singur proprietar este o batrana in varsta de 80 de ani. Notarul mi-a spus ca ar fi bine ca la ... (vezi toată discuția)
Achizitionare teren cristitotora cristitotora Doresc sa cumpar un teren de la o femeie care are 85 de ani. Pot avea mai tarziu probleme cu mostenitorii din cauza varstei batranei? (vezi toată discuția)
Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)