avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere

Buna ziua,
As dori si eu sa ma lamuriti intr o problema:ce se intampla daca nu contest in tribunal decizia de concediere?Mentionez ca s a efectuat cercetarea disciplinara,aducandu mi se niste acuzatii grave cum ca as fi prejudiciat firma,ceea ce nu este adevarat.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
georgi23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 4 August 2012
Daca nu faci contestatie in termen de 30 zile dupa ce primesti decizia, LA REVEDERE, nu se mai intampla nimic. Cercetarea disciplinara poate avea multe vicii, merita verificata (in instanta) si angajatorul poate avea probleleme pecuniare serioase daca nu a fost mai catolic decat papa, iar de regula "calca pe bec" si este bun de plata.
Vreau sa precizez ca am fost acuzata de catre firma ca i am prejudiciat in urma unor inregistrari in care eu apar ca vand un produs si nu eliberez bon fiscal,dar mentionez ca au fost mereu probleme in ceea ce priveste codul unor produse,adica nu aveau stoc.Considerati ca simpla inregistrare a faptului ca nu iese bonul fiscal poate constitui o proba favorabila angajatorului in instanta?Astazi am participat la cercetarea disciplinara,nu am fost de acord cu acuzatiile ce mi s au adus,iar luni am fost anuntata ca o sa primesc acasa procesul verbal cu desfacerea contractului de munca prin litera h.Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
georgi23, utilizator
Pe baza deciziei de incetare a CIM, dati in judecata angajatorul.Probabil va inceteaza CIM in baza art 61 a.din codul muncii Litera h nu este temei legal pentru concediere.
Art. 268 din codul muncii republicat
(1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
a) in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractului individual de munca;
b) in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care s-a comunicat decizia de sanctionare disciplinara;

ideal era ca la cercetarea disciplinara sa fii fost insotita de cineva cu cunostiinte juridice, dar nu e timpul pierdut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am uitat sa precizez un lucru foarte important,nu mi s a dat salariul pe luna iunie,cei de la firma motivand ca au de platit facturi ca apoi dupa ce am venit din concediu sa mi se aduca la cunostinta acele acuzatiii de prejudiciere.Credeti ca as avea castig de cauza daca m as adresa la ITM?


Multumesc

Alte discuții în legătură

Contestatie data deciziei de cocediere amya1808 amya1808 Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in ... (vezi toată discuția)
Cim art. 61, lit. a narcisa15 narcisa15 Ma confrunt cu o problema mai delicata. M-am angajat la sfarsitul lunii iunie pe o firma X. Firma aceasta a folosit timp de cateva saptamani sediu unei alte ... (vezi toată discuția)
Contestare cercetara disciplinara - conditii Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. As dori sa va intreb in ce conditii se poate contesta decizia unui raport intocmit pentru cercetare disciplinara, de catre angajatul subiect al ... (vezi toată discuția)