avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere

Buna ziua,
As dori si eu sa ma lamuriti intr o problema:ce se intampla daca nu contest in tribunal decizia de concediere?Mentionez ca s a efectuat cercetarea disciplinara,aducandu mi se niste acuzatii grave cum ca as fi prejudiciat firma,ceea ce nu este adevarat.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
georgi23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 4 August 2012
ITM-ul poate sesiza neplata drepturilor salariale de catre angajator , dar nu-l poate obliga pe acesta sa vi le plateasca.
Dar credeti ca daca mi s ar desface contractul de munca cu litera h as putea avea probleme la o eventuala angajare?Cat m ar costa darea in judecata a angajatorului si solutionarea cazului (estimativ)?
Lit.h nu exista ...in cazul concedierii disciplinare temeiul de drept al incetarii raportului de munca il constituie art.61 lit.a C.mun.

La o noua angajare nu ar trebui sa se tina seama de modul in care a incetat raportul de munca anterior , ci ar trebui sa se tina seama de competenta dvs de a va indeplini corespunzator atributiile de serviciu.

Costurile unui eventual litigiu sunt constituite doar din onorariul avocatului daca doriti sa av angajati un avocat ... pentru litigiile de munca nu se platesc taxe judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie data deciziei de cocediere amya1808 amya1808 Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in ... (vezi toată discuția)
Contestare cercetara disciplinara - conditii Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. As dori sa va intreb in ce conditii se poate contesta decizia unui raport intocmit pentru cercetare disciplinara, de catre angajatul subiect al ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca daniela43 daniela43 Buna ziua. doresc sa stiu daca este legal atunci cand esti in concediu legal de odihna sa ti desfaca contractul de munca. In perioada cand eram in concediu de ... (vezi toată discuția)