avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi salariale

Cum imi mai pot recupera drepturile salariale datorate de firma dupa desfacerea contractului de munca ca urmare a restrangeri activitatii?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
cremil, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 5 August 2012
In mod normal prin plata drepturilor in mod benevol de catre angajator, in caz contrar prin actiune in justitie atat pt. plata drepturilor salariale cat si pt. accesorii: dobanda legala, daune morale, cheltuieli de judecata etc. Precizati ce intelegeti prin drepturi salariale, plata unor prestari (munci) deja executate?
Da plata pentru ultimele 7(sapte) zile deja efectuate inainte de desfacerea contractului de munca.
Aveti la dispozitie doua modalitati care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau actiune in instanta .

In principiu, aceste drepturi trebuiau platite la la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale sau daune interese? decarrera_ro decarrera_ro Pentru neplata salariilor pot sa cer daune morale? Care este diferenta intre daune morale si daune interese? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna alyn13 alyn13 buna ziua tuturor.am si eu o intrebare :pot cere despagubiri fostului patron daca il chem in instanta pt ca ma dat afara si nu miam recuperat bani pe munca ... (vezi toată discuția)
Daune-interese, dreptul muncii Radamante Radamante 1. Un salariat obtine o hotarare de instanta prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca diferente salariale actualizate cu rata inflatiei. 2. Potrivit ... (vezi toată discuția)