avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea locuintei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea locuintei

Am o intrebare ...exista vreo LEGE clara in care se stipuleaza faptul ca la vanzarea unei locuintei mai exact dupa perfectarea actului de vanzare-cumparare in care NU este stipulat vreun termen de eliberare a locuintei de catre vanzator acesta mai are dreptul sa stea inca 30 de zile.????..va intreb pentru ca am achizitionat in data de 20.07.2012 prin credit un apartament iar la notar s-a mentionat (verbal) acest lucru.
Ideea e ca cel de la care cumpar e de buna credinta si vrea sa plece cat mai repede ..problema apare la cel de la care cumpara acest vanzator cu care a incheiat contractul de vanz cump. si care se "agata" de acest "termen" si nu vrea sa paraseasca locuinta.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
SORIN2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 10:59, 4 August 2012
Nu este prevăzut o astfel de perioada. Dreptul de proprietate asupra imobilului se transmite la data încheierii actului translativ de proprietate, părţile putând stabili de comun acord un termen pentru predarea - primirea acestuia. În principiu este bine ca acest acord sa fie inscris in cuprinsul actului translativ de proprietate.
In situatia instrainarii/tranzactionarii unui apartament,termenul de eliberare este negociat/
convenit intre parti
In momentul semnarii actului de vanzare-cumparare esti propietar si dispui dupa bunul plac de locuinta. Poti sa-l dai afara in prima secunda.
Daca partile doresc sa se inteleaga in privinta tranzactiei, insa vanzatorul vrea sa mai ramana o perioada in locuinta, intre cele doua parti se poate incheia un precontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen eliberare imobil ingrid30 ingrid30 am achizionat de curand un apartament .in momentul precontractului vanzatorul a cerut un termen de 30 de zile pt a elibera imobilul. la 2 saptamani dupa ... (vezi toată discuția)
Prelungire precontract vanzare-cumparare? ncris78 ncris78 Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil loli_bee loli_bee Buna dimineata! Am si eu o intrebare si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Doresc sa cumpar un apartament, operatiunea se realizeaza intre 2 ... (vezi toată discuția)