avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fara preaviz

Buna ziua , am o mica problema ...lucrez in comert cu contract pe o perioada determinata d 3 luni de zile , din noiembrie 2011 si pana acum am semnat cateva de prelungire si niciodata nu mi-au spus ca atunci cand imi expira cont de munca nu imi vor da preaviz de 20 de zile . I contractul meu scrie clar : Perioada de preaviz in cazulconcedierii este de 20 de zile lucratoare , conform legii 53/2003 . Acum as dori sa stiu daca este normal sa ma anunte cu 2-3 zile inainte ca nu imi mai prelungesc cont de munca , si as dori sa mai stiu daca pot lua masuri legale ( sa ii trimit in judecata ) . Va multumesc

Constantin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 4 August 2012
Da, este normal sa va anunte cu cateva zile sau chiar cu o zi inainte de a expira durata c.i.m. ... angajatorul nu are nicio obligatie de a va mai prelungi durata c.i.m. .. in acest caz, nu se acorda preaviz, c.i.m. incetand de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectarea contractului de munca razvan2424 razvan2424 Salut, am o mica sau mai mare problema privind contractul de munca. Pana in data de 30.04.2011 am lucrat la o firma cu ctr pe perioada determinata.am avut ct ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere contract perioada determinata cosgab9 cosgab9 Buna ziua. Din 21.09 am semnat un contract de munca pe o perioada determinata de o luna. In data de 21.10, mi s-a adus o foaie pentru prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)
Contestatie la decizia de incetare a contractului individual de munca Kecskemeti Alfred Kecskemeti Alfred In data de 27/01/2019 imi expira contractul de munca in firma Decayeux pe perioada determinata astfel am atins vechimea de 36 de luni in firma.Iar in data de ... (vezi toată discuția)