In Codul civil gasit prevederile care va interteseaza .
Art. 1.580
Atunci cand cesiunea se comunica odata cu actiunea intentata impotriva debitorului, acesta nu poate fi obligat la cheltuieli de judecata daca plateste pana la primul termen, afara de cazul in care, la momentul comunicarii cesiunii, debitorul se afla deja in intarziere.
Despre punerea in intarziere si plata cheltuielilor de judecata se precizeaza si in Sectiunea 2 - Punerea in intarziere a debitorului incepand cu articolul 1.521.
Dar, de la caz la caz, in functie de dovezi, de sistineri, judecatorul stabileste daca si cine suporta cheltuielile de judecata, daca le reduce sau nu...
Asa ca nu luati ca pe un lucru garantat ceea ce sustin eu sau altcineva aici pe forum. Instanta nu este un bancomat in care introducem moneda si obtinem ceea ce vrem. Instanta judeca si chiar in cazuri care din exterior par asemanatoare, instantele pot da hotarari total diferite, avand in vedere dovezile, sustinerile, termenele... care difera de la caz la caz.
Daca ati ajuns in instanta, incercati cu toate argumentele si dovezile sa obtineti ceea ce vreti. Instanta va tine cont de sustinerile partilor si va hotari.
Daca nu dovediti, nu argumentati, nu solicitati..., aveti toate premisele sa pierdeti.