avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de arenda

Buna ziua,detin cateva suprafete de teren in arenda,si de anul trecut sunt in litigiu cu unul dintre arendatori,acesta m a actionat in instanta sub mentiunea de reziliere a contractului,plata arendei pe anii 2010-2011,2011 2012,dupa care a trimis si o notificare prin care contractul ar fi reziliat.Cu toate astea desi eu am pregatit terenul in toamna anului trecut acesta a cultivat suprafata pe care o detineam in arenda,dupa care a solicitat adeverinta dela primarie, pt apia.cand am mers la primarie mi s a spus ca s a eleiberat adeverinta propietarului,si nu se poate elibera alta.Am facut demersurile necesare iar acum suntem chemati la apia deoarece suntem suprapusi.Dela primarie mi s a spus ca trebuia sa ma inregistrez in registrul agricol in fiecare an cu culturile,si mi s a eliberat adeverinta doar pe celelalte suptafete utilixate mai putin pe acela cu care sunt in litigiu.dela apia nu mi s a solicitat anul trecut adeverinta si nici anul acesta deoarece nu am schimbat suprafetele utilizate,Este legal sa nu mi se elibereze acea adevarinta care i mi este solicitata de catre apia,pe suprafata utilizata?daca mie mi s a eliberat aceasta adeverinta in 2010,si dece mi s a eliberat doar pe o parte iar partea care este obiectul acestei intilniri la apia i mi este refuzata.Mie nu mi a spus nimeni niciodata ca trebuie sa declar la registrul agricol al primariei culturile?ia r a doua adeverinta daca contractul este sau nu reziliat la nivel de primarie scrie ca sunt inregistrata la primarie cu acel contract dar ca au si o notificare de la un cabinet de avocatura prin care este reziliat.Va rog frumos sa ma ajutati deoarece eu nu inteleg nimic!urmatorul termen la instanta este pe 1 oct.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 21:11, 5 August 2012
multumesc si va raspund ca nu exista acest pact,in ceea ce priveste cererea mi s a eliberat adeverinta pt suprafata utilizata mai putin pt aceasta suprafata,iar ei spun ca nu le permite legea,ca la REGISTRU AGRICOL TREBUIA SA DECLAR CE AM CULTIVAT,si nu i mi pot da RETROACTIV,3 contracte de arenda au fost incheiate in aceeasi pe durata de 5 ani pe 2 contracate mi au eliberat adeverinta iar pe cel cu care sunt chemata la apia miercuri NU,deci nu se incalca legea pt 2 dar se incalca pt unul.LEGE pe care nimeni nu stie sa mi o explice,iar avocata care ma reprezinta nu stie nici ea.Daca APIA nu mi a cerut adeverinta nici anul trecut nici acum,si pt ca suntem in litigiu cu acest teren APIA cere adeverinta cu suprafata utilizata in 2012 intreaga suprafata,la registrul agricol mi se spune ca nu i mi poate elibera deoarece eu nu am declarat la registru ce am cultivat,si trebuia sa merg si acolo,apoi ca nu i mi poate elibera RETROACTIV,dupa cerere mi se elibereaza o adeverinta inregistrate acum dar fara aceasta suprafata.pai nu inteleg ori se poate ori nu???eu am fost intrebata SCHIMBATI SUPRAFETELE UTILIZATE?AM SPUS CA NU SI NU A TREBUIT ADEVERINTA,ACUM DECE MI SE CERE?IN BAZA CAREI LEGI?
exista o suprapunere de terenur, de asta va cere. iar proprietarul a obtinut adeverinta, dumneavoastra nu mai aveti cum.
aveti avocata????

trebuie actiune de anulare a adeverintei proprietarului si de obligare a primariei sa va elibereze dumneavoastra in calitate de arendator. asta trebuie facut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda bkk bkk buna seara,acum 2 ani am luat in arenda un teren prin contract inregistrat la primarie,anul trecut dupa insamantare propietarul a incercat sa declare suprafata ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de arenda jordan_a2010 jordan_a2010 Am situatia urmatoare: Un contract de arenda pentru o suprafata de 3000m incheiat la 01.09.2010 pe 3 ani pana in 01.09.2013 si inregistrat la primarie asa cum ... (vezi toată discuția)
Recuperare arenda aenescu93@gmail.com aenescu93@gmail.com Buna ziua, Cum pot sa imi recuperez banii pe arenda? Situatie este in felul urmator: Bunica mea a incheiat un contract de arenda in anul 11.07.2012 pe o ... (vezi toată discuția)