avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia crestere copilul si indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia crestere copilul si indemnizatia de somaj

mai intai va rog sa aveti rabdarea necesara pt. a va concentra la toate datele!

dr.la indemn. de somaj a fost stab. incapand cu 30.09. 2008 iar ca data a incetarii a fost stab. 30.03.2009-( absolvent).
in perioada 10.12.2008- 31.01.2009 am fost in indemnizatia de maternitate (am nascut primul copil in 10.12.2008);
din 01.02.2009 am beneficiat de indemnizatia pt. cresterea si ingrij. copilului pana la 10. 12. 2012.
in aceasta perioada intervine o decizie de suspendare incepand cu data de 01.02.2009;
nascand al dolilea copil in 07.08.2010, mi-am prelungit concediul pt. cresterea copilului astfel ca a intervenit o noua decizie de susp. a somajului incepand cu 12.12.2010 ,cel de-al doilea copil implinind 2 ani in 07.08.2012.

intrucat nu mai exista al treilea copil=D> trebuie sa depun la fortele de munca o cerere de repunere in plata incepand cu 08.08.2012?(e buna aceasta data avand in vedere ca dreptul la indem. pt. cresterea copilului inceteaza in 07.08.2012): va rog sa-mi spuneti daca e corecta formularea : repunere in plata incepand cu 08.08.2012 luand in calcul intreaga aceasta perioada 10.12.2008- 07.08.2012, in care nu am beneficiat de indemnizatie de somaj ....
intrebarea mea este ce se va intampla cu perioada 10.12.2008-31.01.2009 cand am primit indemnizatie de maternitate pt. ca decizia fortelor de munca spune ca mi se suspenda indemnizatia de somaj incepand cu 01.02.2009- data de la care am primit indemnizatia pt. cresterea copilului.

va multumesc

Cel mai recent răspuns: cosminelle , utilizator 10:12, 6 August 2012
Interventie moderator:
:rtfm:
cosminelle:

Daca aveti de completat ceva la mesajul initial nu este nevoie sa deschideti un topic nou, intrati tot pe topicul initial si folositi butonul "raspunde".

cosminelle a scris:
potrivit legii, pe perioada indemnizatie de maternitate se suspenda indemnizatia de somaj!
in cazul meu, in decizia de suspendare nu figureaza aceasta perioada ci se dispune ca ind. de somaj se suspenda incepand cu ziua din care mi s-a acordat indemnizatia pt. cresterea si ingrij. copilului.
acum , dupa ce am primit indem. pt. cresterea a doi copii (prelungire) trebuie sa fac o cerere prin care sa solicit repunerea in plata a indemnizatiei de somaj. a
acum va intreb:
incepand cu ziua urmatoare incetarii indem. pt. crestere copil?
sa solicit sa se ia in calcul si perioada in care am benef. de indemniz. de materniate?
decizia de suspendare ii din 2009 si spune ca se susp. indem de somaj inacpand cu 01.02.2009 , chiar daca in perioada 10.12.2008- data nasterii primului - 31.01.2009 am benef. de indeminizatia de maternitate

imi ia cineva in seama cererea sau numai actele pe care ei le au deja?

1. Indemnizatia de somaj se suspenda atunci cand sunteti in concediu medical, concediu de maternitate sau CCC.

2. Ca sa vi se suspende indemnizatia de somaj trebuia sa anuntati Agentia de Somaj ca sunteti in concediu de maternitate si sa duceti certificatele medicale sa vi le plateasca.

3. Cereti explicatii Agentiei de Somaj si apoi reveniti cu raspunsul lor (pe care sa il cereti sa il dea in scris).
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
mi s-a platit indemnizatia de maternitate doar ca acea perioada nu este cuprinsa in decizia de suspendare, ceea ce dupa cum vad eu lucrurile, nu se va lua in calcul pt. a mi se plati in continuare indemnizatia de somaj, astfel , in cazul concret voi mai lua indem . de somaj pe 2 luni si nu pe aproape 4!
iar decizia de suspendare trebuia contestata in termen de 30 de zile!

ma intrebam ca daca as face o cerere de repunere in plata in care sa specif sa-mi fie luata in considerare si perioada ind. de maternitate as avea castig de cauza!
sa inteleg ca daca fac o cerere in sensul asta , trebuie sa primesc un raspuns scris pe care il voi putea contesta in continuare?
nu sunt multi bani dar consider ca sunt dreptul meu!

va multumesc!
am o adevarinta de la Agentie in care se spune exact perioada in care am beneficiat de indemnizatie de maternitate, de CCC dar ca decizia de suspendare nu mi se pare ok, pt. ca nu prevede ca data a suspendarii data de la care am benef. de indemniz. de materniate iar la momentul acela nu am vazut aceste detalii.. va multumesc!
1. Aveti dreptate si de aceea v-am spus sa mergeti la Agent5ia de Somaj sa cereti expliocatii.

2. Este posibil sa fie o scapare a functionarului de la Agentia de Somaj.

3. Va propusesem sa ne comunicati si noua raspunsul primit pentru a vedea care este baza legala a modul;ui cum a procedat Agentia de Somaj.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical si contributiile AdelinaH AdelinaH Buna ziua, in decembrie 2012 si ianuarie 2013, am fost in concediu medical. Momentan ma pregatesc de concediu prenatal. Problema este ca la Agentia de somaj ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si ccc pt salariata pe perioada determinata carmen1986 carmen1986 Buna ziua! In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Ayana1 Ayana1 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie pentru care as dori un raspuns: - daca o persoana, la jumatatea lunii mai ar iesi din concediu crestere copil, iar la ... (vezi toată discuția)