avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare - intrebari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare - intrebari

Buna ziua!
As avea nevoie de unele lamuriri pentru un domn in varsta care nu are posibilitatea sa isi faca aici un cont.
Bunica dansului a fost proprietara unui teren viticol inainte ca acesta sa fie nationalizat. In prezent a depus cerere pentru retrocedare la primaria comunei de care apartine terenul, fiind singurul mostenitor. Raspunsul pe care l-a primit de acolo e ca terenul respectiv se afla in posesia altcuiva si ca va primi in alta parte. A acceptat si varianta asta insa au trecut deja 6 luni de la depunerea cererii iar persoana de legatura desemnata la primarie o amana mereu cu raspunsuri de genul ''Va sun maine'' sau ''Sunati-ma peste doua zile''. Intrebarile dansului sunt urmatoarele:
1. In ce conditii ar putea totusi sa primeasca terenul din actul de proprietate al bunicii si ce demersuri ar fi necesare pentru asta?
2. Exista niste termene pe care autoritatile sunt obligate sa le respecte in ceea ce priveste solutionarea unei astfel de cereri? daca da care sunt acelea si cum pot fi determinati angajatii sa le respecte?
Multumim anticipat!
In contextul in care s-a deschis procedura restituirii, chiar si pe alt amplasament, pe cale administrativa, primaria trebuie sa emita un titlu de proprietate . Nu exista un anumit termen, fiecare etapa are un termen de raspuns de 30 de zile, dar nu se respecta. Doar o actiune in instanta pe "obligatia de a face" cu aplicarea unor amendamente penalizatoare. Destul de greu de indeplinit, totusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)
Atac intarziat la mostenire catamv1 catamv1 Buna ziua, o sa incerc sa va relatez foarte pe scurt intreaga poveste: bunicul meu a fost proprietar pe o suprafata de padure de 3.0 ha, proprietate de care ... (vezi toată discuția)