avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut pentru 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut pentru 30 de zile

Prin luna Aprilie a acestui an m-am trezit cu o citatie la servici cum ca trebuie sa ma prezint la politia de pe calea Grivitei pentru niste verificari (cu masina de serviciu). (Am lucrat la o mare companie,ca sofer pe Ford Transit izoterm ) Pe aceasta citatie numarul auto pe care-l solicita spre verificare militianul,era gresit cu o litera dar... in urma verificarilor de catre managerul de flota s-a constatat ca nr. meu este cel mai apropiat de cel scris de militian si oricum in flota companiei nu exista acel numar gresit. M-am prezentat la data si ora indicata si mi s-a adus la cunostinta ca in urma cu o saptamana un "martor" a lasta in geamul unui autoturism un bilet catre proprietar in care semnala ca auto cu nr... i-a lovit oglinda stanga fata. Eu nu am lovit si nu aveam cunostinta de acest lucru asa ca fiind profund intrigat am contestat PV in instanta printr-un avocat. Oricum,pentru neprezentare in 24 de ore, mi s-a retinut permisul cu suspendare pe 30 de zile si nu mai stiu cate puncte puncte si amenda grasa ...... domnul militian fiind foarte suparat ca nu recunosc. Momentan nu mai lucrez la acea firma. Am termen de judecata pe la inceputul lui octombrie - poate intre timp reusesc sa ma angajez din nou. Intrebarea este: daca pierd procesul si totusi trebuie sa le dau permisul, ce se intampla daca circul fara permis si sunt prins ? Am inteles ca difera lucrurile de conditiile si faptele pentru care ti s-a ridicat permisul. Eu am mai avut odata prin 1995 permisul pentru o luna ridicat (eram sofer la RATB) pentru trecere pe rosu si un radar cu 70km/h acum vreo 10 ani.Alte probleme cu militia in 20 de ani de soferie nu am avut .
Cel mai recent răspuns: ContSters147225 , utilizator 22:34, 6 August 2012
pfff... sofer profesionist si nu stiti ca: prevederile codului rutier in privinta circulatiei pe drumurile publice fara permis de conducere valabil constituie infractiune????

#-o
bergamasco a scris:

(...) fiind profund intrigat am contestat PV in instanta printr-un avocat. Oricum,pentru neprezentare in 24 de ore, mi s-a retinut permisul cu suspendare pe 30 de zile si nu mai stiu cate puncte puncte si amenda grasa ...... Am termen de judecata pe la inceputul lui octombrie - . Intrebarea este: daca pierd procesul si totusi trebuie sa le dau permisul, ce se intampla daca circul fara permis si sunt prins ?

daca pierdeti procesul si nu il predati in termen de 15 zile vi se adauga 30 de zile la perioada de suspendare, iar daca sunteti surprins conducand cu permisul suspendat se intocmeste dosar penal.

daca permisul a fost suspendat numai ptr 30 de zile nu cred ca este cazul sa va legati la cap fara sa va doara.
pfff... sofer profesionist si nu stiti ca: prevederile codului rutier in privinta circulatiei pe drumurile publice fara permis de conducere valabil constituie infractiune????

Stimata doamna, nu am postat acest mesaj cu intentia de a fi tinta mistourilor sau a batjocurei cuiva. Puteti sa va pastrati aprecierile pentru dumneavoastra. Sunt un om care mi-am pierdut serviciul si in situatia in care-mi voi gasi altul trebuie sa stiu sa evaluez riscurile, deoarece nu ma pot duce sa ma angajez si peste doua luni sa-i spun angajatorului ca nu mai am permis. E penibil si putin probabil sa pot sa-mi pastrez job-ul. Ideea era alta: stiu foarte bine(cu toate ca nu sunt sofer profesionist) ca a circula cu permisul suspendat, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda, insa ma interesa care sunt situatiile in care poti scapa numai cu amenda. Poate este mai rentabil sa platesc o amenda, in eventualitatea cazului in care as fi prins, decat sa-mi pierd un al doilea job. Din pozitia pe care o aveti stiu ca este foarte usor sa radeti de altii dar... ce sa facem? nu putem fi numai avocati,militieni,manageri sau medici, cineva trebuie sa faca si alte munci.

Cu deosebit respect si conideratiune pentru meseria dumneavostra,
(nu si pentru dumneavoastra)
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
ContSters147225, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat probleme ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua... Acum ...cam o luna am ramas fara permis pt ca nu as fi acordat prioritate iar cineva m-a tamponat... la asta s-a redus explicatia militianului ... (vezi toată discuția)
A circulat cu permisul suspendat - consecinte, restituire permis constantin2408 constantin2408 cum poate\" scapa mai ieftin\",in ceea ce priveste pedeapsa,un conducator auto care a circulat pe drumurile publice cu permisul suspendat pt.30 de zile?care ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto, recuperare IacobCris IacobCris Buna ziua, ieri mi-a fost retinut permisul auto pe termen de 60 de zile si am fost sanctionat cu o amenda groasa ( pe care ar trebui sa o platesc in 48 de ... (vezi toată discuția)