Cum sa procedez in cazul in care ,am un angajat pe durata nedeterminata care se afla pe ingrijire copil pana la varsta de 2 ani - care-i expira in data de 15 augus- si nu-l mai pot reprimi la serviciu - reducandu-mi - activitatea .
Astept revenirea ,si-i comunic situatia data ?!
Multumesc!
1. - In perioada cat salariatul a fost in CCC a avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica era tot salariatul dvs. numai ca nu presta munca si nu primea salariu.
- Dupa terminarea CCC sunteti obligat sa il reprimiti la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
2. La terminarea CCC salariatul face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Daca locul sau de munca a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul il va concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel salariatul va putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta trebuie sa respectati prevederile din Codul muncii adica sa ii acordati o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care va veni la serviciu si va primi salariu) si apoi emiteti decizia de concediere.
- Daca nu exista posibilitatea sa lucreze efectyi in perioada de preaviz atunci ii dati scris salariatului ca poate absenta de la locul de munca dar va fi pontat si platit pe perioada de preaviz.
Somaj
ALINACARSTEA
buna ziua. Din CCC m-am reantors la serviciu, apoi am fost in concediu fara plata 8 zile.In aceste zile in locul meu la serviciu a pus pe altcineva, care a ... (vezi toată discuția)