avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca nu sa facut succesiunea are dreptul sa ma dea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca nu sa facut succesiunea are dreptul sa ma dea afara din casa?

Buna ziua,in urma cu 30 ani a murit bunica si singurul mostenitor pe casa si teren a fot socrul meu trecut ne mai avand alti copi bunica sau alt mostenitor,actul casei in care locuim este scris clar act de mostenitor si scris numele socrului meu,sa casatorit cu soacra mea si a facut 4 baieti,dupa ani de zile fiecare sa dus cum a putut pe unde a putut pt ca nu era chip sa locuim cu aceasta femeie in curte,dupa atatia ani de stat cu chirie ne-am gandit sa ne mutam dar avem probleme destul de mari cu soacra,ne tot ameninta ca ne da afara din casa...am uitat sa precizez ca socrul meu a decedat de 2 ani de zile,si ea ne tot ameninta ca ea este propietareasa casei si tipa si urla sa plecam din casa ei,dar actul de mostenitor este a socrului meu ..nu a deschis nicio succesiune de 2 ani de zile si tot incearca cu politia sa ne intimideze sa plecam din casa,ia spus ca nu ne poate da afara din casa seful de post decat daca se duce la procuratura sa vina cu mandat ma bufnit rasul ca stiu si va rog sa ma contraziceti ca dupa moartea socrului fiecare din cei 4 baietii au dreptul in mod legal sa locuiasca in aceasta casa atata timp cat nu sa facut nicio succesiunea?Intrebarea mea este are dreptul sa ne dea afara din casa atata timp cat pe numele ei nu este niciun act de propietate?Si ce putem face sa se termine odata cu acest circ?
Dupa ce se va face succesiunea va trebui facut si un partaj pt ca altfel tot veti locui cu totii impreuna, fiecare avand o cota parte de proprietate si tot asa o veti duce in certuri si batai.

Am incercat sa va dau solutia problemei dvs.

Si cu succesiunea facuta si fara ea asa cum sunteti astazi situatia va fi aceeasi.
Tocmai de aceea va ameninta.Trebuie facuta succesiunea si partajul . Modalitatea efectiva urmeaza a fi ceea prin atribuirea bunului catre unul dintre mostenitori in natura cu obligarea acestuia la plata sultelor catre ceilalti.Fiecare aveti vocatia succesorala conferita de lege iar pana la efectuarea partajului nimeni nu este proprietar exclusiv asupra imobiulului.Astfel fiind, nimeni nu poate evacua pe ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazare la socri cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Eu cu sotul meu locuim la socra mea in apartament ( socrul meu a decedat in 2004) alaturi de cumnata mea, sora sotului meu).Amandoi avem ... (vezi toată discuția)
Succesiune razvan_popescu razvan_popescu Am o mare problema! impreuna cu sotia si ce trei copii, locuim la soacra mea. Eu nu am mutatie la aceasta adresa, in schimb sotia are. In urma cu 5 ani, socrul ... (vezi toată discuția)
Succesiune adelinab adelinab Am si eu o intrebare in legatura cu succesiunea ce se face in urma decesului unuia dintre parinti.Locuiesc impreuna cu sotul si cei doi copii ai nostri,intr-o ... (vezi toată discuția)