avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA PRIN POPRIRE
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA PRIN POPRIRE

solicit si eu, un raspuns urgent, la urmatoarea speta:
am avut un credit la un ifn asupra caruia s-a instituit executare silita prin porpire de catre un executor judecatoresc, pentru o suma totala de aprox. 1700 lei.
am facut contestatie la executare, am pierdut insa, in timp ce se judeca contestatia societatea care preluase datoria a predat-o alteia care mi-a solicitat sa platesc alta suma si m-am trezit acum cu alta poprire, de la alt executor judecatoresc pentru o alta suma de aprox. 4000 lei, in acelasi dosar, aceeasi cauza.
cum e corect? se poate asa ceva?
rog raspuns urgent!
mii de multumiri!

[va rog, nu mai scrieti cu majuscule]
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
gi-jane2, moderator
Domnule,
Lasati suficienta asta deoparte si incercati sa va concentrati.
Daca sunteti sigur ca nu este onorariu de executor si de avocat sau actualizarea creantei inseamna ca ati vazut procesul-verbal de cheltuieli. Daca l-ati vazut, n-ar fi rau sa cititi cu atentie sa vedeti ce reprezinta acele sume.
Daca nu l-ati vazut, ceea ce ar da o nota de logica intrebarii dumneavoastra, ar trebui sa ascultati ce vi se spune si sa nu va dati dvs cu parerea, in lipsa de cunostinte practice si mai ales teoretice.

Fara sa vedem procesul-verbal de cheltuieli de executare nu avem decat sa ne dam cu parerea despre ce poate reprezenta.

va sfatuiesc sa solicitati executorului o copie a acestui proces-verbal, daca chiar va intereseaza ce reprezinta aceasta creanta.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
ContSters214341, utilizator
Doamna,
Am vazut procesul verbal de cheltuieli, acele cheltuieli nu le-am inclus in suma despre care fac vorbire. Daca ati fi privit (citit) speta cu mai putina imfatuare, ati fi inteles ca vorbesc doar despre suma de datorat, exclusiv cheltuielile cu actualizarea sau onorarii. Asta nu intelegeam eu insa, ma simt dator sa va multumesc pentru ,,efortul,, depus pana acum si sa va rog sa nu mai imi raspundeti lucruri pe care le stiu deja. Asa, cu lipsa mea de cunostinte practice si, mai ales, teoretice...
Domnisoara,
Spre deosebire de dumneavoastra, eu am citit ce ati scris. Ati spus ca sunteti executat pentru o suma totala de 4000 lei. Bunul simt v-ar fi obligat sa citit cu atentie ce vi se spune si sa intelegeti ca din suma totala fac parte onorariile de avocat, de executor, alte cheltuieli de executare si creanta solicitata de creditor.

Poate reusiti sa invatati sa va exprimati atunci cand puneti o intrebare.

Pentru ca banuiesc ca ceva logica aveti, o sa intuiesc ca vreti sa spuneti ca suma de 4000 e creanta solicitata de creditor si nu suma totala pentru care sunteti executat silit. Singura explicatie nu poate fi decat ca s-au calculat dobanzile penalizatoare la creanta pe care o datorati, conform contractului.

Multumesc, doamna sau domnisoara!
Incepeti sa ascultati, sa cititi cu atentie, nu doar pe deasupra.
Deci,
s-a inceput initial executarea pentru o suma totala de 1700 ron, dupa nici o jumatate de an ma trezesc cu alta executare pentru o suma totala de 4000 ron. De la 1700 ron acum a ajuns la 4000 ron. Ce dobanzi penalizatoare pot fi acestea?
Mai mult, SC-ul care pornise, prin executor, executarea initiala de 1700 ron a cedat creanta la alta societate,in timp ce se judeca contestatia la executare, dar cand a cedat a cedat suma de 4000 ron, chiar daca pornisera executarea pentru 1700 ron. E corect? Asta nu pricep eu!
Multumesc, sincer!
Eu sunt barbat, era de bun simt sa faceti un efort sa vedeti cui va adresati. Dar nu va pot cere asa ceva, domnisoara draga.

Evident ca se poate porni executarea pentru o parte din suma, exigibila la acel moment, ulterior sa se completeze cererea cu restul creantei .

Alte discuții în legătură

Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Mai are obiect executarea daca s-a depus datoria in cont de consemnari in timpul procesului de stabilire a incuviintarii executarii silite? catinf catinf Buna ziua, Debit constand in cheltuieli de judecata. Creditorul refuza comunicarea oficiala cu creditorul (nu ridica scrisorile recomandate) si porneste dosar ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata cheltuieli de executare danilamagda danilamagda buna ziua! daca mi-am platit datoria catre creditor inainte (cu o zi doar) de obtinerea titlului de executare de la judecatorie, mai sunt obligata si la plata ... (vezi toată discuția)