avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere personala art.56 C Fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere personala art.56 C Fiscal

Cred si vreu sa spun,urmatorul lucru:
- posibilitatea asistentului personal de a beneficia de scutirea de impozite,nu se intemeiaza pe norma juridica din art.26-27 ale lg.448/2006,caci acolo sunt prevederile exprese ale facilitatilor fiscale,pentru cel bolnav !!!!
- In H.G. 84/2005 la pc-tele 88-99 din Normele de aplicare ale art.56 C Fiscal alin.(3),se arata plafonul maximal al
persoanei considerata, ca fiind aflata in intretinere = 250 RON/luna !!!
Deci fiindu-mi situatia data,a unui asistent personal cu fiul aflat in intretinere, in grad de handicap grav,vedem ca
in functie de pensia luata de bolnav,se aplica sau nu criteriul de persoana aflata in intretiner,adica la sub 250 RON
pe luna,altmintreli nu se opereaza deducerea personala de impozit pe venit !? NU?
Cu stima:
cs.jr. pintilie_clement@yahoo.com
#-o=D>X-(:P
Cel mai recent răspuns: Andrei CFNET , Consultant fiscal 19:42, 18 Ianuarie 2009
Conform art. 56 (3) şi precizărilor din norme menţionate de dvs., o persoană care are venituri impozabile şi neimpozabile mai mari de 250 lei lunar. nu este considerată persoană aflată în întreţinere.

Deducerea personală se calculează cf. art 56 (2) [ link extern ] /
şi modului de calcul aprobat prin OMFP 1016/2005. [ link extern ] /

Conform prevederilor suscitate, o persoană cu venit sub 1000 lei fără persoane în întreţinere beneficiază de o deducere personală la calculul impz. pe venitul din salarii la funcţia de bază de 250 lei.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
Andrei CFNET, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea personala Diana2209 Diana2209 Buna ziua, Avem un angajat care are salariul brut de 1207 si pe statul de plata facut de d-na contabila acesta are o deducere personala de 250 lei. Eu stiu ... (vezi toată discuția)
Deducere iulia_iuliana iulia_iuliana cum se calculeaza deducerea personala de impozit daca am o persoana in intretinere si un salariu brut de 1870lei (vezi toată discuția)
Deducere impozit la salar t copil in intretinere elennna elennna buna. am un copilas de 3 ani si 4 luni care nu e trecut in intretinere la sot. eu m-am intors la servici de 5 luni si nu mi s-a spus ca trebuie sa fac cerere ... (vezi toată discuția)