avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului

Buna Ziua,

Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat "foarte bine" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea legala, plangere prim-procuror, plangere la judecator.

La prim-procuror ma asteptam sa respinga deoarece, sunt convins ca el a "rezolvat" dosarul, dar la judecatorie nu ma asteptam sa nu se vada evidenta faptelor.

Pe scurt procurorul a eliminat martorii de la locul evenimentului si a luat in considerare la dosar numai declaratiilor unor prieteni ai celor 2 infractori, care de altfel nici nu au fost prezenti la fata locului. Pe metoda asta cred ca si Anders Brevikh ar scapa.

Problema este ca la audierea judecatorului, acesta nu a ascultat si varianta mea, desi legea cere asta (art 278 cpp), judecatorul a ascultat doar declaratiile avocatului meu, dar nu si a mea ca parte vatamata.

Intrebarea mea este daca se poate depune pe acest motiv o cere de anulare a deciziei si de rejudecare a cauzei (practic nu s-a respectat procedure) ? Ce alte cai de atac mai exista ?

Cu stima,
Un cetatean furat la propriu de o justitie corupta si/sau incompetenta !
Krissia,hotararea instantei in aceasta situatie nu mai poate fi atacata.Cazurile de nulitate ar putea fi invocate ca motive de casare intr-un recurs dar prin legea 202/2010 s-a modificat alin 10 la art 278indice1.Anterior modificarii era prevazuta calea de atac a recursului dar dupa modificare s-a scos aceasta cale,prevazandu-se caracterul definitiv al hotararii.
Corect. Reforma in justitie... :slap: Eu explicasem procedura uzuala si normala pe care oricum inteleg ca o urmase... Dar dvs stiti mai bine....

Insa in acest caz, poate merge pe plangerea la CSM si la Parchet CAB nu ? Art 197 Cpp ... ?

Apropo : ma ajutati si pe mine cu un cod penal si de procedura penala in format electronic ? ( ultimile in vigoare acum ? ) :">

Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
Krissia ., Alte profesii
Claudiu90 a scris:

Ceea ce s-a judecat a fost o plangere si nu fondul cauzei... deci logic ca nu se poate obtine o rejudecare a cauzei odata ce aceasta nici nu s-a judecat.Decizia de respingere data de judecator este definitiva conform art278 indice1 alin10.Imi pare sincer rau si sunt profund dezamagit cand aud astfel de situatii...

Eu in locul dv as face o plangere penala la parchetul superior impotriva acelui procuror deoarece a savarsit un abuz in serviciu contra intereselor persoanelor-art 246 cpenal.Nu cred ca se obtine mare lucru dar macar faceti ceva,e mai bine decat nimic.


Plangerea impotriva procurorului se soldeaza cu un mare fas.... Eu am facut astfel de plagere inclusiv la CSM, si iti spune ca procurorul este independent si poate dat orice solutie vrea muschii sai. Ex: am facut plangere la PCA care mi-a respins-o cu afirmatia ca solutia data de procuror prin ea insasi nu este purtatoare de raspundere penala. Nimeni insa nu vrea sa verifice care sunt documentele care au condus la acea solutie, si in ceea ce ma priveste toate inscrisurile mele spun invers. Au fost facute inclusiv falsuri in probatoriu de catre politist. Mai departe am facut plangere la procurorul general al PCA. Si acesta mi-a respins-o. Cu drept de plangere la PICCJ. PICCJ isi declina competenta, imi restituie inscrisurile si in aceiasi zi imi respinge plangerea ca neintemeiata. Am solicitat lamuriri aratand ca imi sunt incalcate drepturile procesuale de a propune probe (mi-au restituit inscrisurile) si este absurd sa iti declini competenta si apoi sa te pronunti. Raspunsul a fost ca isi mentin punctul de vedere si ca nu mi-au fost incalcate drepturile. Romania nu este stat de drept. Orice proces se face in condtradictoriu, dat daca muschii militianului si ai procurorului vor tie ti se da la o parte probatoriu si pici de papagal...
buna ziua
sa stiti ca nu sunteti singurul caruia nu i s-a facut dreptate
si eu am patit (in tr severin ) la fel.... am facut plangere impotriva ordonantei procuror la judecatorie, deoarece acesta a scos bazma curata 3 tineri (de 16 si 17 ani) dupa ce mi-au furat din locuinta (furt calificat ). M-am judecat cu ei de am mai si platit 130 lei cheltuieli de judecata, dar (in cazul meu ) a avut grija un "militian" sa adauge o fila cum ca mi-as fi retras plangerea....am cerut si o expertiza grafologica si nu s-a luat in considerare...asa ca am fost si furat dar am cheltuit si bani cu procesele.....asta e justitia romana
tot partea vatamata are de suferit iar baietii cu pile stau bine mersi si ne rad in fata
este o mare mizerie ce se intampla, sa dea CSM si PICCJ un comunicat public sa spuna ca in tara asta nu mai exista legi si ca sa facem fiecare ce vrem, eventual mituim un procuror/politist si ne rezolva el orice posibila faradelege.

o sa fac plangere penala la toate institutiile statului si o sa trimit o sesizare si comisiei europene, daca nu se va intampla nimic, sper sa ii calce o masina pe toti nenorocitii astia

justitia asta independenta e principala cauza care a tinut Romania pe loc atatia si atatia ani

cu stima

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Conexare dosare dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala la PCA Bucuresti pentru abuz in serviciu unui politist. Plangerea a fost respinsa cu drept de plangere la procurorul general ... (vezi toată discuția)