avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului

Buna Ziua,

Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat "foarte bine" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea legala, plangere prim-procuror, plangere la judecator.

La prim-procuror ma asteptam sa respinga deoarece, sunt convins ca el a "rezolvat" dosarul, dar la judecatorie nu ma asteptam sa nu se vada evidenta faptelor.

Pe scurt procurorul a eliminat martorii de la locul evenimentului si a luat in considerare la dosar numai declaratiilor unor prieteni ai celor 2 infractori, care de altfel nici nu au fost prezenti la fata locului. Pe metoda asta cred ca si Anders Brevikh ar scapa.

Problema este ca la audierea judecatorului, acesta nu a ascultat si varianta mea, desi legea cere asta (art 278 cpp), judecatorul a ascultat doar declaratiile avocatului meu, dar nu si a mea ca parte vatamata.

Intrebarea mea este daca se poate depune pe acest motiv o cere de anulare a deciziei si de rejudecare a cauzei (practic nu s-a respectat procedure) ? Ce alte cai de atac mai exista ?

Cu stima,
Un cetatean furat la propriu de o justitie corupta si/sau incompetenta !
Justitia ar fi bine sa fie INDEPENDENTA dar si RESPONSABILA. Ori in orice profesie exista raspundere disciplinara, materiala sau penala dupa caz numai in profesia de militian si magistrat nu exista raspundere. Va spun eu am INSCRISURI care teoretic sunt cele mai tari probe. Nu sunt luate in considerare cu toate ca paradoxal sunt inscrisurile facute de cei reclamati de mine respectiv organ de cercetare penala. Pur si simplu mi se incalca drepturile fara nici o RUSINE. Romania nu este stat de drept.

Ei nu dau NIMIC. Avem legi foarte bune doar pe HIRTIE dar, dar doar pentru AFARA. aici in tara nu sunt aplicate decat cum vor ei. Exista Lege raspunderii magistratului pe care am citit-o cu mare atentie. Este o mare vrajeala. Magistartul raspunde daca ,,se dovedeste" cine dovedeste?? Tot ei. Au interes sa dovedeasca?? Nu au. Deci noi platitorii salariilor nesimtite ii platim sa ne abuzeze, nu sa ne faca dreptate....

Editat de moderator simonette12- am rugamintea sa nu mai citati integral mesajul anterior , in situatia in care raspundeti in continuarea acestuia si va aflati pe aceeasi pagina de postare ( pct. 2.6 din Regulament).
De asemenea, am rugamintea sa nu mai postati mesaje consecutive, cata vreme aveti posibilitatea sa modificati/completati mesajul timp de 30 de minute de la publicare ( pct. 1. 3 din Regulament)
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
@ionuttoma2005-exclus asa ceva!
Pt infractiunea de furt calificat, nu se prevede impacarea partilor! Asa, ca, ar trebui sa cautati alt motiv pt care v-a fost respinsa plangerea!
Sau poate v-au furat doua borcane cu muraturi, si s-a apreciat ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni!

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.6 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna ziua
mi s-au furat bunuri in valoare de 25 mil lei (bani vechi) in 2008...si de atunci pana in 2011 m-am tot judecat si...am mai si platit cheltuieli de judecata, iar toti s-au "legat" de o fila "atasat" de un militian cum ca imi retrag plangerea impotriva celor 3 tineri (care au avut "bunavointa" sa imi intre in casa ) deoarece o sa-mi recuperez bunurile ( valoarea lor in lei)...ceea ce nu mi-am recuperat nimic dar nici nu am scris acea declaratie.....nu am inteles si nici nu inteleg cum a avut tupeul sa scrie acea declaratie si sa mi-o :bage pe gat" cum ca as fi scris-o eu

@ionuttoma Daca e adevarat ce spuneti dv inseamna ca aveti de-a face cu o coruptie infernala.In cazul furtului nu este nevoie de plangere prealabila deci organele judiciare sunt obligate sa-si faca treaba si in lipsa unei plangeri, iar daca aceasta exista,retragerea ei nu are nicio semnificatie.Exista o exceptie si anume atunci cand faptuitorii sunt rude apropiate sau locuiesc impreuna cu persoana vatamata.

@dangisca O plangere penala nu poate fi respinsa,ea se solutioneaza si eventual se da o solutie de neincepere a urmaririi.Ma gandesc ca dv ati facut plangeri intemeiate pe art 278cpp si de aceea v-au fost respinse in cascada.
Nu stiu daca icercati sa imi oferiti mie un raspuns, dar intradevar eu am facut plangere pe art 278. Problema este ca PICCJ si-a declinat competenta, mi-a restituit documentele (probe) si in aceiasi zi mi-a respins-o ca neintemeiata.
1. Daca nu esti competent nu poti sa spui nimic: nici alba nici neagra
2. Eu am propus probe spre administrare care mi-au fost returnate. Cum spui ca nu este intemeiata fara a le analiza macar?
Dan Gisca

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Conexare dosare dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala la PCA Bucuresti pentru abuz in serviciu unui politist. Plangerea a fost respinsa cu drept de plangere la procurorul general ... (vezi toată discuția)