am fost data afara fara preaviz si fara sa semnez nici un act nici decizie de concediere , dupa asta am fost la itm si am aflat ca aveam cim desfacut in urma cu o luna si jumatate am depus o sesizare si mi sa spus ca pot sa-i actionez in instanta dar cind ? dupa ce primesc raspunsul de la itm sau pot sa caut un avocat acum ? va multumesc.
Puteti sa actionati acum in instanta unitatea. In litigiile de munca sarcina probei revine angajatorului. Actiune e scutita de taxa de timbru.
In actiune veti solicita :
1. Sa fie anulata decizia de concediere intrucat este netemeinica si nelegala, nu ati fost informat, nu vi s-a comunicat decizie de incetare a contractului de munca si in ce baza legala, nu vi s-a acordat preaviz.
2. Reincadrarea pe postul detinut anterior
3. Acordarea salariilor si a celorlalte drepturi de care ati fi beneficiat, de la data concedierii ilegale pana la data reintegrarii efective, majorate, actualizate si indexate cu rata inflatiei.
4. Sa oblige angajatorul sa cuantifice aceasta suma ( ca sa nu fiti obligat sa achitati expertiza contabila ca nu o sa aveti bani probabil )
5. Daune morale ( cat doriti pt ca nu sunt supuse taxei de timbru )
6. Daune materiale daca puteti demonstra ca ati suferit un prejudiciu material
7. Solicitati instantei sa oblige angajatorul sa depuna la dosar decizia de desfacere a contractului de munca, cu dovada ca aceasta v-a fost comunicata.
Atentie : In mod normal se actioneaza la instanta institutia in termen de 30 zile de la data la care v-a fost comunicata decizia de concediere....
Pentru ca nu vi s-a comunicat, actionati acum si solicitati ce v-am recomandat.
Contestatie preaviz
ionigeo
Postul meu a fost desfiintat in CA. al scolii. Printr-o terta persoana am primit decizia prin care CIM a fost desfacut si ca am primit preaviz. Este corect? Nu ... (vezi toată discuția)