avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se mai incheie contract cu executorul ?
Discuție deschisă în Executare silită

Se mai incheie contract cu executorul ?

De curand un executor judecatoresc mi-a spus ca nu se mai incheie contracte cu ei in cazul in care soliciti executarea silita a unei sentinte definitive si irevocabile. Zice ca s-ar fi modificat ceva in acest sens. Eu nu pot sa cred asa ceva. :stunned:
E adevarat ? Si daca da se poate o baza legala va rog ? :-/

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 15:58, 11 Octombrie 2012
Doamna,

In primul rand nu se interzice ca executorul sa preia un dosar ci sa se incheie contract cu executorul. Executorul este obligat sa primeasca cererea de executare.
In al doilea rand acea hotarare a UNEJ este suspendata, deci nu se mai aplica in prezent.
@Jocandi

Asta voiam sa stiu exact. Multumesc stimate domn. :bow:
Casa de avocatura “Bostina si Asociatii”, condusa de renumitul avocat Doru Bostina (foto), a obtinut in instanta, in contencios administrativ, marti, 18 septembrie 2012, suspendarea unei Hotarari a Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti din Romania (UNEJ), cu impact negativ asupra companiilor cu portofoliu mare de creante ce urmeaza a fi puse in executare. Potrivit “Bostina si Asociatii”, Curtea de Apel Bucuresti a dispus suspendarea Hotararii, pana la pronuntarea instantei de fond: “Curtea de Apel Bucuresti a dispus suspendarea dispozitiilor Hotararii nr. 2 adoptata de catre UNEJ la data de 19 mai 2012 si a dispozitiilor art. 54 literele j) si l) din Statutul UNEJ, astfel cum au fost modificate prin Hotararea nr. 2/19.05.2012, pana la pronuntarea instantei de fond”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ellena56 ellena56 Pe perioada contestatiei la executare ,aceasta se suspenda sau se poate efectua (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc radu777 radu777 Stie cineva daca este OK sa dau sentinta in original la un executor fara sa am un contract ? (am contactat mai multi, nimeni nu vrea sa facem contract) E ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)