avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuzul de a pune in aplicare hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuzul de a pune in aplicare hotarari judecatoresti irevocabile

Am o decizie definitiva si irevocabila prin care instanta anuleaza un titlu executoriu emis de Adm Financiara, constatand ca impozitul pe profit in cauza fusese achitat . De asemenea, am alte doua decizii definitive si irevocabile prin care instanta anuleaza titluri executorii emise de Adm Financiara, constatand ca sumele accesorii (dobanzi) aferente acestui impozit au fost calculate nelegal deoarece societatea a achitat in termen acest impozit. Adm Financiara continua insa sa-mi comunice decizii de accesorii prin care sa-mi impuna la plata dobanzi aferente acestui impozit si ma mentine in evidenta cu imp respectiv ca fiind neachitat. Nu mi-a raspuns la niciuna din cele 5 contestatii depuse impotriva acestor decizii de accesorii.
Voi ataca in instanta ultima decizie de accesorii si ma gandeam daca pot solicita instantei sa oblige AFP sa pună în aplicare Deciziile irevocabile anterioare, în sensul de a lua in evidenţă societatea cu debitul respectiv ca fiind achitat, eventual si de anulare a dobanzilor respective din evidenta lor. Ce optiuni am?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 07:46, 11 August 2012
Daca aveti hotarare judecatoreasca irevocabila nu le mai datorati bani indiferent ce considera ei sau cine de acolo considera asa.
Incercati sa mergeti insotit de avocat pentru a se intelege exact care este situatia.

De abia apoi veti stii exact ce aveti de facut.

Desi pare incredibil daca au ei dreptate si pur si simplu este vorba de o problema de comunicare?
Nu este vorba de probleme de comunicare.
Deciziile de accesorii (dobanzi) le-am contestat administrativ, la financiar, iar titlurile executorii emise in baza acestora le-am contestat in instanta.Nu mi s-a solutionat din 2009 pana in prezent nicio contestatie, iar titlurile executorii au fost anulate in instanta deoarece creantele nu sunt certe, fiind stabilite nelegal.Raspunsul financiarului - anularea titlurilor executorii nu duce automat si la anularea deciziilor de accesorii, deci societatea ramane in evidenta lor cu obligatia de a plati dobanzile respective. Le-am replicat ca instanta a dispus inclusiv anularea titlului executoriu pentru debitul principal, in baza caruia sunt calculate accesoriile, deoarece a constatat ca acesta a fost achitat in termen. Au ridicat din umeri si mentin in continuare si acest debit ca fiind neachitat in evidenta lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia inadmisibilitatii nitmar nitmar A fost admisa la fond exceptia inadmisibilitatii ridicata de adm finantelor publice si respinsa cererea. Trebuie asteptata comunicarea hotararii si dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri impotriva anaf nitmar nitmar Doresc sa stiu daca se pot solicita daune/despagubiri in urmatoarea cauza: -ANAF dubleaza din eroare o declaratie fiscala/2005, astfel societatea apare si ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare la titlu nitmar nitmar Am declarat si achitat in termen un impozit.Fiscul a stins cu suma respectiva un alt impozit declarat anterior, dupa numeroase contestatii ajungand la ... (vezi toată discuția)