avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune partiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune partiala

Dupa decesul tatei in 2008 am ramas ca mostenitori trei copii majori si sotia (mama). Ca si bunuri au ramas casa si doua certificate de trezorerie. Pe certificatele de trezorerie este trecut tata ca titular iar mama ca imputernicit. Deocamdata nu dorim sa facem dezbaterea mostenirii, dar am dori sa rascumparam certificatele de trezorerie. Putem face acest lucru fara a dezbate si restul mostenirii? Desi nu prea intelegem de ce nu poate folosi singura banii depusi de ei doi? Unde trebuie sa ne adresam si cui pentru a le putea rascumpara? De ce acte avem nevoie? Exista o data limita pana la care se poate face dezbaterea mostenirii? Va multumim!
Mama se poate duce la banca sau la institutia unde are acele depozite prin certificatele de trezorerie si sa solicite rascumpararea lor. Nu exista o limita timp pentru dezbaterea succesiunii pentru mostenitorii rezervatari, dar statul impoziteaza orice dezbatere succesorala care nu se face in termenul prevazut de lege. In cazul dvs. acel termen este depasit si deci veti plati un impozit pe langa onorariul notarului. Puteti sa faceti succesiunea numai pe acele certificate de depozit, urmand ca la data cand aveti bani sa faceti un supliment la certificatul de mostenitor si cu imobilul in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire andreeaapostol andreeaapostol Buna ziua, As avea o intrebare(sau chiar mai multe) in ceea ce priveste dezbaterea unei succesiuni dupa mama mea . Eu locuiesc in strainatate si nu am foarte ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor amotida amotida Buna seara, Un accident rutier in urma cu vreo sase luni a produs moartea tatalui meu si ranirea grava a mamei (care a supravietuit). Abia azi a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune d_aliss d_aliss Tatal sotului meu a decedat in luna mai a acestui an. In urma lui au ramas mama sa,o sora si doi fii (unul dintre ei este sotul meu) . In momentul in care a ... (vezi toată discuția)