avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale heeelp imposibilitate de plata la un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

heeelp imposibilitate de plata la un srl

Buna ziua,am si eu o problema la firma.
Deci in anul 2007 nov am inceput un contract in domeniul constructiilor cu firma bouygues.Conditia de acceptare a fost aceeia de a lua un avans,pt acest avans lasandu-se drept garantie o fila de cec.Dupa aprox 5 luni am incheiat colaborarea de comun acord.Eu,in cele 5 luni am achitat o parte din acest avans prin facturi mai mici cu 15%(10% avans si 5% garantie de lucrare).Acum am fost si am discutat cu ei in luna sept 2008 pt returnarea sumei restante si am ajuns din nou de comun acord la o suma,care am stab sa o achit in 3 rate lunare pt care am dat 3 cecuri; si anume sa le platesc in 20 oct,nov,dec.Insa se pare ca cecurile nau fost acceptate sau nush dc nu le-au bagat pe acestea ca au bagat primul cec cel de garantie care era aprox de 3 ori mai mare ca prima rata ....evident neavand acesti bani am intrat in imposibilitate de plata.Conform tuturor actelor cecul acela de garantie nu avea de ce sa intre.Evident ca conturile au fost blocate carduri etc oamenii au plecat si am ramas gura casca.#-o..cam asa e povestea.Acum am o intrebare ce se intampla daca nu platesc pt ca nu am banii?,cei din bouygues cu care mam int azi mi-au dat termen 2 sapt sa aduc banii...sefa de la contabilitate imi spunea mai pe ascuns ca as putea sa fac puscarie.Situatia facuta de ei oricum nu e buna e falsa,cecul care l-au bagat nu e ala care trebe si cu toate astea pe ei nu-i intereseaza si anume firma bouygues pe cel cu ordinul judecatoresc de executare nu-l intereseaza ci doar sa ia banii ca sa-si traga si el 7000 de ron pt 10 min de munk si toti ma vad ca un infractor. Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator multumesc anticip.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 22:44, 14 Ianuarie 2009
Buna ziua,

tratati cu mare usurinta problema ! Nu e normal sa aruncati CEC-uri in piata daca stiti ca nu au acoperire. Intr-adevar ei va pot face plangere penala pentru inselaciune.

Incercati sa gasiti banii si sa va platiti datoriile.
Daca vi se va face plangere penala va puteti apara daca dovediti ca CEC-urile au reprezentat simple garantii .
Pe viitor evitati sa mai emiteti CEC-uri sau BO fara sa aveti banii !

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incident de plata alexgut alexgut Va salut. In septembrie anul trecut un furnizor a bagat la plata un cec si din cont lipseau cateva sute de Ron.Am achitat apoi cu OP dar raul era deja ... (vezi toată discuția)
Este legal???????? OANA GORAN OANA GORAN Am urmatoarea situatie: Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Preluare srl g2000 g2000 Buna ziua, daca voi prelua un SRL, prin cesiune de parti, as vrea sa ma asigur ca nu exista instrumente de debit de care eu sa nu stiu. cum pot sa ma asigur ... (vezi toată discuția)