avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce cota de impozit se aplica la adaos servicii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce cota de impozit se aplica la adaos servicii turistice, daca societatea este platitoare de impozit pe cifra de afaceri?

Ce cota de impozit se aplica la adaos servicii turistice, daca societatea este platitoare de impozit pe cifra de afaceri? La diferenta dintre ce am facturat pentru client si ce am platit la hotel, ce impozit se aplica - 16% sau 3%?

Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 19:39, 7 August 2012
Platitorii de impozit pe venit (societati comerciale) aplica o cota de 3% la totalitatea veniturilor (conturile din clasa 7 mai putin conturile 711, 721,722,741,781,786).
Principala parte a acestui venit este constituita din totalitatea facturilor emise. Nu se face diferenta intre venituri si cheltuieli aceasta fiind aplicabila numai impozitului pe profit.
Parerea mea este ca v-ati ales gresit, tinind cont de activitate, tipul de impozit.
Societatea are ca obiect de activitate formare profesionala, si se trece separat pe factura cv cursului si cv serviciilor turistice, va mai cer o parere pentru ca unii experti contabili ne-au comunicat faptul ca suma care se incaseaza si se plateste in acelasi timp la hotel se trece in alt cont ceva 4.. evidentiat pe facturi de cheltuiala , doar diferenta la care am pus noi adaos se trece pe clasa 7.
Contul acela cu 4 este 401-furnizori si se apoi merge in contul de cheltuieli 628-prestari servicii. Dar asa cum am incercat sa va explic numai impozitul pe profit (16%) se calculeaza la diferenta dintre venituri si cheltuieli pe cand impozitul pe venit (3%) practic se calculeaza la cifra de afaceri (in cazul dvs contul 704). Pentru o mai cunoastere va rog sa cititi Titlul Ii din Codul Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg factura emisa taxa aeroport pt bilete avion madalinuta23 madalinuta23 buna ziua daca emit factura cu taxa de aeroport pt biletele cumparate cum se contabilizeaza?? la primire bilet contez pe 628, dar la iesire daca contabilizez ... (vezi toată discuția)
Pt ce perioada calculam impozitul pe profit denisa2011 denisa2011 Pt ce perioada trebuie sa declar impozit acum in iulie 2011: 1. pentru perioada aprilie-iunie unde imi iese un profit de plata de 2100 lei sau 2. pentru ... (vezi toată discuția)
Subventii pentru suprafata apia in cifra de afaceri lexidn lexidn buna ziua! as avea urmatoarea intrebare pentru dumneavoastra : subventiile primite pentru suprafata de la APIA intra in calculul cifrei de afaceri in cadrul ... (vezi toată discuția)