avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... constatare si evaluare pagube in cazul infractiunii de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

constatare si evaluare pagube in cazul infractiunii de distrugere

buna
am urmatoarea problema:detin o suprafata de teren cultivat cu porumb,iar caii unor persoane imi mananca porumbul noaptea ,fiind lasati liberi.
am facut plangere la politie si au fost amendati contraventional conf. legii 61/1991 republicata,dar faptele continua in fiecare noapte.la politie mi-au spus ca daca doresc sa li se deschida dosar penal pt distrugere trebuie sa se faca evaluarea pagubei.
intrebarile mele sunt:
cine face aceasta evaluare?si cat m-ar costa?
exista o alta abordare sa ma scap de aceasta problema?avand in vedere ca un proces dureaza mult,iar pagubele e posibil sa tot creasca
multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:46, 8 August 2012
personal nu sunt de acord cu infractiunea de distrugere si nu cred ca veti avea sanse in procesul penal.
insa puteti chema in judecata propriaterii animalelor in baza raspunderii ptr faptele provocate de lucruri (art 1376 NCC) iar evaluarea finala a pagubelor o face un expert numit de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animale otravite- indrumare Ciory Ciory problema mea este uematoarea: Acum cateva zile, am lasat din gresala niste animale libere, care au intrat pe terenul unui cetatean, teren ce era otravit cu ... (vezi toată discuția)
Animalele domestice lasate libere - distrug culturile agricole goguxxl goguxxl Buna ziua . De ceva timp ne confruntam cu o problema si anume : caii unor persone de etnie roma sunt lasati liberi cu buna stiinta si ne distrug culturile ... (vezi toată discuția)
Minor amendat pentru ca a aruncat cu bulgari de zapada george39 george39 buna ziua.as dori sa stiu si eu parerea dv in legatura cu urmatorul caz:ieri un minor in varsta de 11 ani,se juca in curtea proprie cu bulgari de zapada,si a ... (vezi toată discuția)