avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu tamponare usoara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu tamponare usoara

buna seara
in decursul acestei zile la ora 17 am avut o tamponare usoara cu un alt autovehicul.eu ma deplasam pe banda mea avand o viteza de 30 km/h si eram in panta.drumul nu este marcat deloc.un alt autovehicul care se deplasa in rampa din sensul opus,intr-o curba stransa a intrat pe banda mea de mers si am franat dar am prins nisip si l-am tamponat.normal dupa cum ii legea el avea prioritate ca era in rampa,dar accidentul s-a produs intr-o zona cu vizibilitate scazuta si locul unde s-a produs accidentul nu era chiar in rampa era un loc mai drept.cei de la politie mi-au spus ca eu sunt vinovatul si ca imi va suspenda perimusul pe 30 zile si o amenda de 300 de ron si 4 puncte penalizare pentru neacordare de prioritate.vreau sa stiu si eu care din noi ii vinovat in aceasta situatie.
prima data dupa accident am cazut de comun acord sa o facem pe cale amiabila.dupa un timp acesta a refuzat sa mai fie pe cale amiabila.cei de la politie au spus ca nu se deplaseaza la locul accidentului din moment ce nu sunt victime ca sa constate accidentul si sa vada locul evenimentului asa putem scrie orice in declaratie daca nu au fost acolo.au fost doar martorii.
astept raspuns
multumesc
Cel mai recent răspuns: stefaniam , utilizator 01:56, 8 August 2012
Cum stie politistul care a fost de vina si care nu, daca nu au facut deplasarea la locul accidentului ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
ContSters259084, utilizator
aia nu inteleg si eu el se ia dupa declaratiile noastre eu din cauza aia am scris aici pe forum..el de unde stie ce s-a intamplat si cum sa intamplat daca nu a venit sa vada...eu pot scrie ce vreu in declaratia aia desi au fost si martori dar fiecare ii cu al lui...fiecare scrie cum zice celalalt..eu vreau sa stiu daca pot sa fiu sanctionat sau dupa ce decizie se va lua politia pentru ca eu zic ca el a fost devina deoarece a fost pe banda mea de sens si celalalt spune ca eu am fost devina ca nu iam dat prioritate...nici nu aveam ce prioritate sa ii dau fin moment ce eram pe banda mea de sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am tamponat o mașină care a intrat în fața mea iar poliția m-a găsit vinovat. ce mă sfătuiți să fac? Mariusssssss Mariusssssss Buna, Am avut un incident zilele trecuta , ma aflam la semafor la o intersectie cu doua benzi pe sens , benzile fiind delimitate cu marcaj continuu ... (vezi toată discuția)
Tamponare Ciprian_m89 Ciprian_m89 Salut! am avut si eu nefericirea de a fi implicat intr-un accident pe un drum cu doua benzi pe sens, accident in care am fost implicate 4 autoturisme. Eram ... (vezi toată discuția)
Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)