avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari

buna seara
in urma cu aproximatin 12 ani la indemnul primariei s-au infintat asociatii de proprietari pe blocuri.Asociatia din care faceam parte era compusa din mai multe blocuri si s-au infintat mai multe asociatii (in jur de zece) dar acestea nu s-au despartit, isi desfasoara activitatea pe una din ele asociatia x
La ora actuala am cerut asociatiei x unele explicatii legate de consum si am
primit un raspuns "nu faceti parte din asociatia noastra ci din asociatia y, noi efectuam prestari servicii catre asociatia d-voastra, daca doriti procesul verbal al adunarii generale adresativa asociatiei y".
Mentionez ca in toata prioada asociatiile nu au fost despartite , contractele cu furnizorii au ramas aceleasi pe asociatia x , fondurile au fost gestionate de aceasi asociatie , listele de plata si chitantele poarta antetul asociatiei x.La adunarea generala nu poat participa decat membri asociatiei x. De sumele cuvenite la fondul de reparatii rezultat din fondul de penalitati al anilor precedenti beneficiaza doar asociatia x.Nu dorim sa ne divizam ,dar vrem sa intram in legalitate si sa beneficiem de toate drepturile prevazute de lege.
Va rugam a ne da un sfat cum putem intra in drepturi egale si sa impartim fondurile anterioare in mod egal.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:36, 8 August 2012
Ca sa intrati in legalitate si in normalitate, faceti-va asociatie separata pe blocul dv.
Veti avea propriile fonduri de rulment, de reparatii, va veti gestiona si gospodari cum veti crede de cuviinta si ...in final veti fi sigur ca acolo unde intrebati vi se va si raspunde.

acestea nu s-au despartit, isi desfasoara activitatea pe una din ele asociatia x

Desfasurarea activitatii mai multor asociati de proprietari sub egida uneia singure,reprezinta concret o activitatea greu de controlat care obliga proprietarii sa suporte consecintele de rigoare
In cazul mebtionat de dvs exista riscul ca fondurile dvs sa fie utilizate cu scopul acoperirii sumelor neachitate de catre rau platnici
Din succesiunea de precizari rezulta ca dvs nu cunoasteti concret situatia
Daca nu doriti sa va divizati ,clarificati cu presedintele de asociatie aspectele care va suscita interesul
Este de preferat sa desfasurati interes si demersuri cu scopul infiintarii unei asociatii de proprietari ,cu reprezentanti legali cu care sa detineti relatii de comunicare ,astfel incat sa nu mai existe astfel de aspecte de necunoastere a fondurilor dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admin blocului doar_eumike doar_eumike Buna seara, am urmatoarea speta: in luna iunie..s-a facut sedinta extraordinara a asociatiei de locatari X si Y..in care s-a stabilit inlaturarea vechii ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de la casa scarii eduardpetcu eduardpetcu Buna ziua. Asociatia de proprietari are obligatia legala de a repara acoperisului casei scarii revine blocului? (vezi toată discuția)
Este adevarat ca fondul de reparatii nu este obligatoriu alex1980 alex1980 Buna ziua Este adevarat ca Fondul de Reparatii nu este obligatoriu? \\"Art. 45.(3) Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari [b]au obligaţia ... (vezi toată discuția)