As avea nevoie de un sfat. Am absolvit in anul 2000 o scoala postliceala sanitara cu calificarea asistent medical, dupa care m-am angajat la un spital unde am lucrat 2 ani si 6 luni. In noiembrie 2003 am plecat in baza unui contract de munca prin Agentia pentru ocuparea fortei de munca Bucuresti, in Germania unde am lucrat ca asistent medical 1 an si 6 luni, din noiembrie 2003-mai 2005. In iulie 2006 am plecat in baza unui alt contract de munca in Elvetia unde angajatorul era privat, o perioada de 1 an si 6 luni din iulie 2006 -ianuarie 2008, ca asistent medical.
Intrebarea mea este daca diploma obtinuta in Romania poate fi recunoscuta in Germania si Elvetie, care este procedura si daca mai pot pleca in Germania cu contract de munca prin Agentia pentru ocuparea fortei de munca Bucuresti. Va multumesc anticipat pentru sfaturi. Am apelat la dvs.pentru ca nu stiu unde sa ma adresez in alta parte. Ce am de facut in continuare? Va multumesc inca o data.
La MEC exista un departament de echivalare diplome, dar din cate stiu eu recunoaste si echivaleaza diplomele de afara, intra pe site-ul ministerului si vei gasi acolo un portal cu echivalare diplome.