avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... recunoastere diploma in germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

recunoastere diploma in germania

As avea nevoie de un sfat. Am absolvit in anul 2000 o scoala postliceala sanitara cu calificarea asistent medical, dupa care m-am angajat la un spital unde am lucrat 2 ani si 6 luni. In noiembrie 2003 am plecat in baza unui contract de munca prin Agentia pentru ocuparea fortei de munca Bucuresti, in Germania unde am lucrat ca asistent medical 1 an si 6 luni, din noiembrie 2003-mai 2005. In iulie 2006 am plecat in baza unui alt contract de munca in Elvetia unde angajatorul era privat, o perioada de 1 an si 6 luni din iulie 2006 -ianuarie 2008, ca asistent medical.
Intrebarea mea este daca diploma obtinuta in Romania poate fi recunoscuta in Germania si Elvetie, care este procedura si daca mai pot pleca in Germania cu contract de munca prin Agentia pentru ocuparea fortei de munca Bucuresti. Va multumesc anticipat pentru sfaturi. Am apelat la dvs.pentru ca nu stiu unde sa ma adresez in alta parte. Ce am de facut in continuare? Va multumesc inca o data.
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 23:34, 23 Ianuarie 2009
La MEC exista un departament de echivalare diplome, dar din cate stiu eu recunoaste si echivaleaza diplomele de afara, intra pe site-ul ministerului si vei gasi acolo un portal cu echivalare diplome.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta medicala versus sora medicala- grad principal roxana_ramses roxana_ramses Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv, cui sa ma adresez!? Am absolvit Liceul Sanitar in 1983 si am lucrat pana in 1989( aprox. 5 ani si jumatate) ca ... (vezi toată discuția)
Metamorfoza "sora medicala"-"asistent medical" mirela_adam mirela_adam Am terminat Liceul Sanitar in 1993,am lucrat ca sora medicala aproape 3 ani. Am facut jumatate de an din cursurile de echivalare la asistenta,pe care le-am ... (vezi toată discuția)
In legatura cu legislatia sanitara MingaOlimpia MingaOlimpia Buna seara, sunt absolventa a liceului sanitar Constanta, promotia 1987. Lucrez la Sanatoriul Balnear Techirghiol din 1991, ca sora medicala BFT. Am obtinut ... (vezi toată discuția)