avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ANFP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ANFP

suspendarea unui concurs = reluarea procedurii de la inceput?
mai precis : am fost declarat admis la primele doua etape a unui concurs respectiv selectie dosare si proba scrisa . am sustinut proba interviu si nu am primit nici-un raspuns de admitere sau respingere . dupa numeroase solicitari in scris am primit raspuns de la ANFP ca concursul se suspenda pe motiv ca ua existat diferente mai mari de 10 puncte intre membrii comisiei de concurs . fara sa precizeze perioada suspendare sau sa motiveze aceasta decizie . legea spune ca in astfel de situatii, membrii comisiei au obligatia sa reia procedura recorectarii ori de cate ori este nevoie pentru a inlatura aceasta sitautie . cu alte cuvinte presedintele comisiei trebuia sa convoace comisia pentru analiza dar nu au mai facut nimic . am formulat plangere prealabila si am primit raspuns ca se reia de la inceput organizarea si desfasurarea concursului ca, comisia de concurs a fost in imposibilitate de a finaliza calcularea si notarea probei . O suspendare de concurs inseamna o amanare, o intrerupere temporara a unei activitati, urmand a se relua procedura din punctul in care a ramas . Intrebare : Poate ANFP sa imi anuleze probele unde am fost declarat admis ? Eu cred ca nu . d-voastra ce parere aveti ? multumesc .
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:17, 9 Ianuarie 2014
Dati-mi voie sa va contrazic. Eu am sustinut examenul la ANFP si credeti-ma pe cuvant ca oameni mai corecti si mai profesionisti ca acolo nu am intalnit in viata mea. M-am simtit exact ca un functionar public caruia i se respecta toate drepturile ca la carte. Au fost mai multi concurenti in sala, supraveghere totala pe toata perioada desfasurarii concursului, transparenta, impartialitate, dreptate, intr-un cuvant profesionalism. Jos palaria pentru cei de la ANFP.
eu am alt punct de vedere legat de aceasta suspendare . Sintagma ,, suspendare ,, presupune o intrerupere , o amanare , a opri temporar o activitate , urmand ca procedura sa fie continuata din punctul in care a ramas si nu de la inceput . dar nu mai conteaza ca am formulat actiune in instanta . vom vedea daca legea poate fi interpretata asa cum au procedat ANFP .
Sa ne tineti la curent cu raspunsul judecatorului si incadrarea juridica, va rugam. Nu de alta dar poate pe viitor mai ajutati si alte persoane, de ce nu, daca e legal...
Examenul a fost scris?cat dureaza -3 ore? intreviul-30 min? cum este sala de examen? supraveghetori? subiecte pe masura bibliografiei?nu de alta dar am sa particip la un concurs in oct la ANFP..
cu privire la speta privind suspendarea concursului de catre ANFP pe motiv ca au existat diferente mai mari de 1 punct intre membrii comisiei a fost data solutia : astfel eu am solicitat anularea deciziei de suspendare a concursului
validarea probei interviu pe baza rezultatelor obtinute, ca am luat peste 7 asa cum prevede legislatia
obligarea paratei sa emita ordin de numire pe functie
plata drepturilor salariale pe aceasta perioada
Solutia :
Admite in parte cererea, anuleaza masura suspendarii si respinge celelalte capete de cerere .
Pronuntarea a fost amanata de 2 ori
Desi se precizeaza ca ANFP nu a procedat corect cand a suspendat concursul intrucat comisia trebuia sa recalculeze ori de cate ori era nevoie pana elimina diferenta de notare , nu dispune masuri reparatorii .
Am vrut sa solicit in subsidiar finalizarea probei interviu, insa stiam ca odata ce comisia nu a fost corecta , rezultatul ar fi fost de respins , asa ca am decis sa stabileasca instanta.
Ei apreciaza ca nu se pot pronunta in locul comisiei de concurs .
Desi am avut dreptate ca ANFP nu a procedat corect, nu s-au dispus masuri de indreptare.
Voi face recurs si va tin la curent

Alte discuții în legătură

Membru din comisia de concurs absent gina68 gina68 Cum se procedeaza daca in ziua desfasurarii interviului pentru un concurs de ocupare a unui post vacant presedintele comisiei de concurs lipseste ( se afla in ... (vezi toată discuția)
Concurs de promovare cu conditii "aranjate" Madamar1007 Madamar1007 Am rugamintea sa imi spuneti daca ati regasit undeva in legislatie (eu am parcurs ceea ce am la dispozitie, actualizat, dar numai in format pe hirtie, nu ... (vezi toată discuția)
Reluare concurs dupa suspendare juridic dana juridic dana Buna seara Ma confront cu urmatoarea situatie: In urma organizarii concursului pentru ocuparea unui post de conducere vacant (post contractant), dupa ... (vezi toată discuția)