Am calitatea de creditor intr-un proces privind o somatie de plata. Prin citatie mi s-a pus in vedere sa depun cuantumul dobanzii legale, modul prin care am stabilit cuantumul ei, calculul dobanzii si timbrarea la valoare sub santiunea suspendarii judecatii, insa contabila e in concediu. In acest context pot depune o cerere de amanare pt primul termen? Multumesc.
Prin "timbrarea la valoare" intelegand 3% din suma dobanzii legale sau din suma de recuperat? Mentionez ca suma de recuperat este de 5000 RON. Multumesc
In general somatia de plata se judeca la primul termen, cu celeritate, probatorii fiind inscrisurile depuse la dosar. Exista posibilitatea ca cererea de aminare sa fie respinsa si instanta sa ramana in pronuntare pe suspendarea judecatii.
In principiu, faceti dovada concediului contabilei si solicitati acordarea unui termen de judecata scurt.
Nu este o solutie precisa de dat in cazul dvs, solutia ramanand la aprecierea judecatorului.I
n cel mai rau caz pt dvs va suspenda solutionarea cererii, caz in care judecata va putea fi reluata imediat ce veti depune actul solicitat cu modul de calcul si cererea in sensul reluarii judecatii, cu 50% taxa de timbru fata de cea achitata initial.
Puteti formula o astfel de cerere, insa din punct de vedere procedural nu prea aveti sanse sa fie admisa, mai ales ca este posibil ca debitorul sa se opuna. Dumneavoastra aveti calitatea de reclamant si sunteti obligat ca pana la termenul stabilit sa indepliniti obligatiile cerute de instanta. Conform art. 155 indice 1 Cod procedura civila cand se constata ca desfasurarea normala a procesului este impiedicata din vina partii reclamante, prin neindeplinirea obligatiilor legale sau stabilite in cursul judecatii, instanta poate suspenda judecata aratand in incheiere care anume obligatii nu au fost respectate.
Incercati totusi, poate instanta este ingaduitoare, poate debitorul nu se prezinta la termen pentru a se opune cererii dumneavoastra ...
Recuperare creanta
ceoby
Buna seara,
Intaai tin sa spun ca ma bucur de existenta acestui site si il gasesc extrem de util.
Acum doresc sfat in urmatorul caz:
- exista un contract de ... (vezi toată discuția)