avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Memoriu pentru grupa I de muncã
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Memoriu pentru grupa I de muncã

Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .

Cu multumiri C. T.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
toma st, utilizator
Din pacate ,,alesii,, nostrii, nu se dezmint, din 3 variante accepabile de lege, ei au ales-o pe a...patra. Adica a lor. Varianta comisiei.
[ link extern ]

E mult mai rea ca a lui Boc. Cel putin, in cazul meu, aceasta varianta avind aplicabilitate pina in 2016, ???, eu indeplinind condiitiile doar un an mai tirziu, ma pune in situatia de a iesi la pensie ca oricare om ce a muncit in conditii normale. Adica anticipat cu diminuare, la 60 de ani, sau la limita la 65 ani.
Va multumesc pt. incurajari. Ne prind bine. O sa le transmit si colegilor.
Va doresc, sotiei, dumneavoastra multa sanatate si sa nu va lasati. Ne razboim cu un sistem surd la cererile noastre pt care dreptatea e in functie de interesul celui ce conduce.
la reducerea virstei de pensionare din tabelul 1 se ia in considerare numai stagiul de cotizare efectiv lucrat in grupa intai,nu si stagiul suplimentar de 6 luni la an? ex: la14 ani-4ani si 3 luni(fara stagiu suplimentar)si la 20 ani-6 ani si 6 luni (cu stagiul inclus)?
De perioada suplimentara la vechimea in munca(stagiu aferent)nu s-a tinut niciodata cont la reducerea varstei.
Reducerile din acel tabel nu au nicio logica.
De ex:
La 10 ani = 2 ani si 9 luni
La 20 de ani 6 ani si 6 luni
La 30 de ani 12 ani

Logic ar fi fost:

La 10 - 2 ani 9 luni
La 20 de ani - 5 ani si 6 luni(2 ani si 9 luni x 2)
La 30 de ani - 8 ani si 3 luni(2 ani si 9 luni x 3)

Sau:

La 10 ani = 4 ani
La 20 ani = 8 ani
La 30 ani = 12 ani

Se acorda o reducere(mai mare)de 12 ani,pentru 30 de ani de grupa I-a deoarece nu este nicio persoana care sa indeplineasca aceasta conditie(30 de ani grupa I-a).

Asadar,se acorda reduceri mai mari,pentru stagii mai mari,deoarece sunt din ce in ce mai putini care vor indeplini aceste conditii.

Acesta este rationamentul meu.

Dar,deocamdata nu s-a modificat nimic.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
Carp Mircea, utilizator
Multumesc domnule Carp. Va mai asteptam.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
toma st, utilizator
Se pare ca lucrurile, au revenit, pe fagasul bun. Azi s-a votat in Camera Deputatilor si s-a aprobat sub forma: [ link extern ]
Mai urmeaza semnatura presedintelui si publicarea in Monitorul Oficial.
Totosi exista un minus, ce ce au lucrat mai putin de 6 ani, nu sint prinsi in lege.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
toma st, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea nr. 263/2010 Lungu Constantin Lungu Constantin Buna seara, va rog ce norme juridice echivaleaza grupa 1 de munca cu conditii deosebite de munca conform legii 263/2011 si in acest caz la ce varsta ma pot ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)