Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .
Ma aflu in urmatoarea situatie: Sint angajat, am 34 ani si o luna, lucrati, trecuti in cartea de munca.
Din acestia 1 an 5 luni armata.
2 ani ordonanta
21 de ani din cei 34 ii am munciti in conditiile GRUPA 1 munca reglementata acum de Legea 380 / 2013, publicata in M.O.
Intrebarea mea este : Pot sa-mi intocmesc/ depun dosarul de pensie la C, de Pensii pentru limita de virstra ( sau altfel ) in vederea pensionarii ?
Sint nascut la 1 martie 1959.
Va intreb, si va rog, sa ma lamuriti, e neaparat nevoie de 35 ani lucrati efectiv ? Sau sint suficienti cei 34 ani si 1 luna, din care 21 Gr 1.
Multumesc.
In stagiul complet de 35 de ani intra si stagiul aferent(perioada suplimentara la vechimea in munca)de 10 ani si 6 luni(6 luni la 1 an).
34 de ani si 1 luna + 10 ani si 6 luni = 44 de ani si 7 luni de stagiu realizat.
Este realizat stagiul complet de 35 de ani.