Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .
Mai concret, domnule tudorvaleriu, eu pot raminea in serviciu pina la primirea deciziei de pensionare de la Casa de Pensii si comunicarea ei conducerii institutiei ? Am inteles bine ?
Ce pasi am de urmat incepind de la depunerea dosarului la C. P. ?
Va multumesc.
Va multumesc, domnule freeelis. Deci OUG 77/2013, nu ma poate obliga sa plec a doua zi din institutie ? Am inteles bine ?
Ati inteles bine. Regula de "unu la unu" prevazuta in OUG nr.77/2013 devine aplicabila dupa ce va inceteaza raportul de munca.
Daca este vorba despre o pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare - asa cum s-a mentionat mai sus - , atunci puteti sa va desfasurati activitatea pana la comunicarea deciziei de pensionare.
Da, am inteles, domnule freeelis. Acum mi-e totul mai clar. Deci cind Casa de Pensii imi v-a comunica decizia de pensionare, atunci mi se v-a putea desface contractul de munca. Pina la acea data voi mutea merge la serviciu. Va multumesc incaodata pt. raspunsul dv.clar si la obiect. Cu multa stima.
Multumita, sfaturilor dumneavoastra, astazi, am reusit sa-mi depun dosarul de pensionare, la C.P. fara probleme. Astept decizia.
Va multumesc, tuturor.