Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .
Initiativa de modificare a Legii 263/2010 cu privire la recunoasterea Gr 1 munca NU a trecut.
Prezenţi Nr. voturi
Pentru Împotrivă Abţineri Nu au votat
PL 717/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr.263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice
16:40 9528 Mutare pe OZ de la pct.67 la pct.4 47 20 23 4 -
Ieri, 22.10, pe Antena 3, la emisiunea Danei Grecu a participat si D-na Ministru Mariana Campeanu. Printre altele, a vorbit si de problema Gr. I de munca si a spus ca se va rezolva si aceasta problema. Nu a putut spune cand, dar a zis ca si aceasta este o nedreptate in Legea 263/2010 care trebuie corectata.
Sanatate!
Multumesc raser. Imi pare rau ca n-am vazut emisiunea. Dar daca d-na ministru se gindea la initiativa PSD-ului de modificare a L. pensiilor si acea modificare era varianta depusa la C. Dep. in forma in care e , este chiar mai rea decit legea lui boc si anastase.
Si are aplicare doar pina la 31 dec. 2016.
Persoanele care au lucrat in fosta gr.I-a de munca au avut timp 9 ani si 9 luni pt.o astfel de initiativa. Legea 19/2000 cu aplicare de la 01.04.2001 prevedea:ART. 167^1
(1) Într-un interval de 10 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele care
au desfăsurat activităÑi încadrate în grupa I de muncă, conform legislaÑiei anterioare, pot
solicita pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstelor standard de pensionare, conform
tabelului nr. 4.
Nu vad care este rostul campaniei astea de dezinformare in legatura cu Boc si Anastase,poate ma informati si pe mine ce diferente exista intre Legea 19/2000 si Legea 263/2010,cu exceptia pensionarii femeilor la 63 de ani si a cresterii stagiului complet de cotizare pt.ele la 35 de ani,precum si integrarea unor pensii speciale(In afara de cele ale magistratilor)in sistemul public al statului.
Domnule,
eu am lucrat 9 ani si 1 luna in grupa I 100%, daca Legea 263/2010 se promulga incepand cu 1 aprile 2011, ieseam la pensie dupa L19/2000 incepand cu 1 martie 2011!
Acum CJ P mi-a respins dosarul interpretand art.158(1) din L 263 /2010, numai pe jumatate! Nu-mi acorda conditii speciale ci deosebite unde reducerea este mica! Conditiile de munca din acel timp fiind mai aspre!Mi se spune sa ies la pensie in 2014, dupa 3 ani! Nervi, consum psihic prin tribunale asta meritam dupa ce am muncit in conditii grele! suntem vinovati ca nu am murit ca sa nu ne mai dea pensie, nu sunt bani la buget !
Nu vor sa se incarce cu prea multi pensionari!