avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Memoriu pentru grupa I de muncã
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Memoriu pentru grupa I de muncã

Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .

Cu multumiri C. T.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
toma st, utilizator
Aveti dreptate,sunt foarte multe persoane care se afla in situatia dv,guvernantii de care aminteati faceau bine daca Legea 263/2010 se aplica cu 01.04.2011.Eu stau si ma intreb daca o noua lege poate sa retroactiveze,stiam ca se aplica numai pt.viitor.
D-le Valentin Mes... exact la 1 martie 2011, dupa 21 ani incadrati de L. 19/2000 in Gr 1, am implinit conditiile necesare pensionarii. Stiti ca L.19/2000 avea valabilitate pina la data de 31 Martie . Or vine L. 263/2010, lege extrasa cu forcepsul de anastase-boc, si intra in vigoare anticipat de la 1 Ian. 2011 impiedecindu-ma sa-mi depun dosarul de pensionare ,,condamnindu-ma,, la inca citiva ani de munca. Asta doar daca nu cumva se v-a modifica din nou , virstra de pensionare.
Aveti perfecta dreptate,asa cum am specificat anterior aceasta lege trebuia sa se aplice de la 01.04.2011.Nu stiu cum o lege sau o OUG emisa acum pote sa retroactiveze,cred ca singura solutie este la Avocatul Poporului,sa solicite Curtii Contitutionale ca Art 158(1) este neconstitutional.(aceasta solutie a fost afirmata de dl.Carp Mircea in pag.1 a topicului)Dupa cum stiti si deciziile Curtii Constitutionale sunt pt.viitor.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
Valentin Mester, utilizator
Nu ati citit toata legea si nici normele!

E partial neconstitutionala!
. Legea 263” Art. 158. (1) Perioadele de vechime în munca realizate în grupele I si a II-a de munca pâna la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare în conditii deosebite, în vederea reducerii vârstelor de pensionare, cu exceptia celor realizate în activitatile care, conform prevederilor art. 30 alin. (1), sunt încadrate în conditii speciale.”

De la exceptie Casele de Pensii nu aplica, mie in intampinare mi-a citat art.158(1) pana la exceptie!

Art.123 din H.G.257/2011“(1) Se asimileaza stagiilor de cotizare in conditii speciale perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, in care asiguratii au desfasurat activitati dintre cele prevazute in anexa nr. 2 la lege, pe durata programului normal de lucru din fiecare luna, numai in locurile de munca avizate in conditii speciale din cadrul unitatilor prevazute in anexa nr. 3 la lege, activitati incadrate, potrivit legislatiei anterioare acestei date, in grupa I de munca.
(2) Dovedirea acestor stagii de cotizare se face cu carnetul de munca, completat potrivit prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, si/sau cu adeverinte eliberate, potrivit legii, de angajatorul la care a lucrat persoana respectiva sau, dupa caz, de institutia care a preluat arhivele acestuia. Modelul adeverintei este prezentat in anexa nr. 12.”

:weg:Cat dureaza la CCR? Doi ani?
La CEDO? 6 ani?
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
viorelk, utilizator

Buna seara!
Se pare ca ne-am inselat! Cred ca s-a votat pozitia pe ordinea de zi!
Propunerea UDMR apare din nou la nr 47 pe Ordinea de zi la:

III. ALTE INIŢIATIVE CU PROPUNERE DE ADOPTARE

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Legea nr. 263/2010 Lungu Constantin Lungu Constantin Buna seara, va rog ce norme juridice echivaleaza grupa 1 de munca cu conditii deosebite de munca conform legii 263/2011 si in acest caz la ce varsta ma pot ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)