avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ

Am cumparat un teren dupa catva ani de concubinaj cu un domn. Ulterior l-am luat si de sot, legal. Banii folositi la cumpararea terenul au provenit de la domnul in cauza dar actele au fost facute pe numele meu. Am dat doar o declaratie la notar cu ca banii au fost ai domnului.
Acum divortam. Acel teren este al meu, al lui sau este bun comun? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:40, 9 August 2012
Terenul este al d-voastra, dar recunoscand ca a fost cumparat cu banii lui, ati recunoscut ca aveti o datorie fata de domnul. Ca atare datoria trebuie returnata.... Asta o sa se intample.
Avand in vedere ca ati dobandit terenul inainte de a va casatori cu domnul, asa cum spune si titlul de proprietare, terenul este al dvs. Din cealalta perspectiva insa, avand in vedere ca banii proveneau de la dansul si ati dat si o declaratie in acest sens, asa cum a spus si unmoeglich, ati recunoscut ca aveti o datorie fata de domnul, pe care va trebui sa o returnati.
problema este cand ati declarat in fata notarului ca ati primit banii cu care ati achizitionat terenul ?si daca va mentineti acea declaratie?
Adica in fata notarului a dat o declaratie mincinoasa ?
Am dat declaratia la notar imediat dupa ce am cumparat terenul si imi mentin acea declaratie.

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament de catre sotie cu declaratia mincinoasa ca nu este casatorita becali-prodanca-reghe-prigoana becali-prodanca-reghe-prigoana buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face in situatia urmatoare: in anul 2009 sotia a cumparat un ap.de 3 camere pe numele ei si al copilului ... (vezi toată discuția)
Datorii,recuperari creante,amenintari lore69 lore69 Buna ziua.in mai 2006 am imprumutat de la o fosta colega suma de 1600 dolari sperand ca ii pot da inapoi intr-o luna.Banii au fost dati din firma sotului care ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dați cu împrumut AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Intre anii2000-20005, mi-am ajutat un priten si fost vecin. El in tzara ,eu in străinătate . Având doua fete la scoala,ce învățau bine ,mi-a rupt inima ... (vezi toată discuția)