avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii,recuperari creante,amenintari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii,recuperari creante,amenintari

Buna ziua.in mai 2006 am imprumutat de la o fosta colega suma de 1600 dolari sperand ca ii pot da inapoi intr-o luna.Banii au fost dati din firma sotului care se ocupa de calculatoare doar pe o hartie cu semnatura si date personale fara martori si fara notar,cum ca firma sotului cumpara de la mine un calculator si o imprimanta care daca nu erau bune le dadeam banii intr-o luna.am facut 2 copii iar eu nu mai am acea hartie.Au trecut 4 ani si nu am reusit sa inapoiez banii.Acum a inceput sa sune la telefon mama sau soacra si sa-mi supere parintii cu amentari.Anul trecut am discutat cu colega si i-am explicat ca nu-i pot inapoia imprumutul asa repede avand un salariu de 580lei si un copil de 3 ani si fara alte bunuri.Ea a spus ca pot sa-i dau in rate si ca nu ma suna ea.Totusi acea persoana mama sau soacra suna incontinuu la telefon .Ce pot face ca sa inceteze sa-mi supere parintii?Ma poate da in judecata?Ce rau ma poate astepta?:hammer:
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 20:48, 30 Martie 2010
Mda...raspunsul care trebuie sa il dau nu imi place nici mie!B-)
Practic colega dvs nu are ce sa faca decat sa va sicaneze sau sa va sune incontinuu sperand ca ii veti returna banii imprumutati. Si asta deoarece nu exista un contract de imprumut incheiat in forma autentica la notar!
Nu pot insa fi de acord cu abordarea dvs , care , dupa ce v-ati vazut cu banii in buzunar , spuneti cu nonsalanta ca nu aveti de unde sa ii returnati! Dar atunci cand i-ati luat nu v-ati gandit la asta?! Nu va ganditi totusi ca si colega dvs are nevoie de acei bani si ca i se cuvin fiind ai ei?
In fine , nu va sunt parinte , ca sa va fac reprosuri! Procedati cum ati fost educata!
nu va poate da in judecata. chiar daca faceati o hartie de imprumut, datoria e prescrisa.
asta e cu facerea de bine
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
ContSters79003, utilizator
Nu puteti sa o determinati sa inceteze decat numai daca ii veti inapoia suma de bani datorata.
Este adevarat ca debitul, din punct de vedere juridic s-a prescris, dar din punct de vedere uman?
Ramane la latitudinea d-voastra cum sa va solutionati problema, punandu-va in locul creditoarei d-voastra(poate are si ea probleme grave de sanatate si nu are banii necesari sa se trateze, v-ati intrebat?)
legal nu vi se poate face nimic, daca nu va recunoasteti in scris datoria prin asumarea unui angajament de plata ... insa mai ramane si latura cealalta a omeniei ... v-a ajutat cand ati avut nevoie, trebuie sa va ganditi ca puteti fi dvs in situatia ei si v-ar fi prins bine acei bani.

in ceea ce priveste telefoanele ... va puteti schimba nr de tel si sa il treceti la secret ... astfel aveti posibilitatea de a va selecta persoanele care va pot contacta


sper sa alegeti calea cea dreapta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie bog_m bog_m buna ziua.am da bani la cineva si nu prea mai are de gand sa mii dea,cu toate ca am act de mana facut cu el,problema e ca,i-am mai dat niste msg de ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati bog_m bog_m buna ziua.imi spuneti va rog ce sanse am de a recupera o suma de bani,incheiat cu act de mana?familia respectiva nu au nici un bun al lor,fiind gajate la ... (vezi toată discuția)
Buna-pensie de intretinere; partaj varzan varzan La pensia alimentara ptr cresterea copilului se ia in calcul si Norma de hrana ? eu facand dovada ca salariul de incadrare este mai mic fara Norma de Hrana. ... (vezi toată discuția)